fbpx

Akut Teamet

En af Kaninværnets fornemste opgaver er at hjælpe kaniner i nød. I februar 2021 blev Kaninværnets Akutteam således etableret.
Formålet med Akutteamet er at hjælpe nødstedte kaniner, bl.ar.
– Sunde og raske kaniner, der står overfor aflivning.
– Kaniner, hvor ejer ikke kan have dem længere grundet pludselige livsændringer (f.eks. sygdom).
Når Kaninværnet beslutter at hjælpe en nødstedt kanin videre til et nyt, kærligt hjem, vil kaninen blive sat i pleje hos en af vores dygtige plejere. Kaninværnets Akutteam har et netværk af plejere fordelt i hele landet. Herefter sørger Kaninværnet for, at kaninen bliver neutraliseret og vaccineret, hvis den ikke allerede er det.
Udover at kaniner adopteret via Kaninværnets Akutteam altid er neutraliseret og vaccineret, er de også grundigt sundhedstjekket, og vurderet sunde og raske af en kaninkyndig dyrlæge.
Plejefamilierne spiller en meget vigtig rolle i adoptionsprocessen. Udover de har kaninerne i deres varetægt, skal de også sommetider socialisere kaninen (gøre den tam), aktivere den, tage den til dyrlæge om nødvendigt, og lære dens personlighed at kende, så vi i Kaninværnet kan finde den rette familie til kaninen.
Kaninværnets Akutteam har allerede fundet hjem til mange skønne kaninerne, og har løbende nye kaniner til adoption. Kunne du tænke dig at adoptere en kanin gennem Kaninværnet og give dem det kærlige hjem som de fortjener, så skriv en mail til Sara på akutteam@kaninvaernet.dk, og fortæl om dit hjem og hvad du kan tilbyde.
Har du ikke haft kanin før så hjælper Kaninværnet gerne med at sammensætte et ”startersæt” med toiletbakke, foder, hø osv. Det vigtigste er, at du er indstillet på at give dem masser af din tid og kærlighed.
Du er også velkommen til at skrive, hvis du har lyst til at hjælpe vores akutteam fx ved at være plejefamilie eller hjælpe med transport.

Akut Team 'Guldborgsund': Bella

SKØNNE BELLA ER TIL ADOPTION

Herunder introducerer vi Bella, og fortæller lidt om, hvad hendes kommende familie kan vente sig. Kender du nogen som skal til at have kanin, så slå et slag for skønne Bella. Hun fortjener i dén grad et kærligt hjem.

Bella er angiveligt født d. 18. marts i år. Bella og hendes søster blev afleveret i en skotøjsæske til Kaninværnet og var ikke i god forfatning grundet forkert foder. I dag er Bella sund og rask, steriliseret, vaccineret, chippet og endda forsikret hos ETU. Hun er smukkere end smuk med sin flotte, sorte pels og lidt af en drøm af en kanin.

Bella elsker sine mennesker, er meget social – sommetider så social og kontaktsøgende, at hun går i vejen, så man er ved at falde over hende. Men Bella vil bare gerne have opmærksomhed og masser af nus, gerne på hele kroppen. Nus er bare det bedste, synes Bella.

 

Hun har den dejligste og kærligste personlighed. Er meget aktiv. Hun elsker at hoppe op på ting, så vær forberedt på, at dine vindueskarme ikke længere er dine, men Bellas, og er hun udekanin, skal løbegården sikres godt i højden. Godt med aktivering som grene og foderbold er også en god idé.

Bella vil have godt af en ven. Hun vil elske at gå på opdagelse og lave spilopper med en ven.

Bella er pt udekanin i en stald, men kan med langsom tilvænning af temperatur blive indekanin. Hun vil trives allerbedst som inde frikanin, men kan også godt blive udekanin. Hun er 100 procent renlig.

Kunne du tænke dig at adoptere skønne Bella, og give hende det kærlige hjem som hun fortjener, så skriv en mail til akutteam@kaninvaernet.dk, og fortæl om dit hjem, og hvad du kan tilbyde. Det vigtigste er, at du er indstillet på at give hende masser af din tid og kærlighed.

Du er også velkommen til at skrive, hvis du har lyst til at hjælpe vores akutteam ved at være plejefamilie eller hjælpe med transport. Vi søger plejefamilier i hele landet.

Kaninværnet leder efter PLEJEFAMILIER

I HELE LANDET

Har du plads og energi til at åbne dit hjem for kaniner som har akut brug for midlertidig pleje, så skriv en mail til akutteam@kaninvaernet.dk

Akut Team 'Midtjylland': Harry

Så er der kommet en ny kanin i pleje hos Kaninværnet.
Harry er en 1 ½ år ung løvehoved-blandingsrace med den smukkeste sorte pelspragt. Han er sund og rask. Han afventer vaccination og chipning. Harry er noget så sjældent som en tamkanin med vildkaninblod rullende i årene. Harrys mor var på springtur, og hun forelskede sig i Harrys far, en flot ung vildkanin. Under hele drægtighedsperioden og efter fødslen af Harry, kom faderen forbi for at kigge til sin lille familie. Nu står Harrys mor i en akut situation, hvor den eneste udvej er at bortadoptere Harry. Og det sker ikke med et let hjerte, da han er højtelsket, men ALLE alternativer er forsøgt.
Harry ligner sin far af sind og fysisk. Han er aktiv, årvågen, lynende hurtig og adræt som ingen anden. Han er nysgerrig med stort N, og sommetider – faktisk ret ofte – får han rodet sig ud i ting, hvor det går galt til stor morskab for sin mor.
Harry er indekanin nu, men vi vil anbefale, at han kommer ud til foråret, når det er varmt nok (juni). Han vil trives bedst som udekanin i en stor voliere, men kan sagtens henover vinteren være indekanin med god plads. Han er god til at bruge sin toiletbakke, og det er en fordel specielt, når man skal være inde.

Det er meget vigtigt, at Harrys nye familie sikrer en udendørs voliere grundigt, både i bunden og i højden. Harry kunne let stille op ved OL for kaniner i højdespring og vinde guld. Harrys nuværende ejer har set ham springe med afsæt på et hegn, 1 meter og 40 centimeter. Så hold på 

 

 

hat og briller, Harry er adræt, og han elsker at hoppe. Sørg for steder, han kan hoppe op, god plads til at spurte rundt, grave huler, og der skal altid være grene at gnave i. Hvis Harry har de udfoldelsesmuligheder, vil han være i sit es og give masser af eksempler på sin adræthed og glæde ved livet.

Harry skal ud til en familie, der har erfaring med frikanin, og som har lysten og tålmodigheden til at socialisere ham og vænne ham til nus mere end han er i dag. Han egner sig ikke som en børnekanin, og vi vurderer også, at det mest optimale er, at der ikke er andre dyr end en kaninven. Det sidste er dog vigtigt, for Harry skal helt klart have en ven, han kan gå på eventyr med og lave spilopper. Det vil han elske.
Modsat de fleste andre kaniner er Harry ikke et madøre, men er ellers ikke kræsen. Det er bare ikke de store mængder, der ryger ned. Han holder sin fine vægt ikke mindst, fordi han samtidig er meget aktiv.
Vi kan garantere, at Harry vil bringe liv og glade dage hos sin nye familie, og en hel masse grin over hans sjove påfund.

Kunne du tænke dig at adoptere Harry, og give ham det kærlige forevigt hjem han fortjener, så skriv en mail til akutteam@kaninvaernet.dk, og fortæl om dit hjem, og hvad du kan tilbyde. Det vigtigste er, at du er indstillet på at give ham masser af din tid og omsorg.

Kaninværnet leder efter PLEJEFAMILIER

I HELE LANDET

Har du plads og energi til at åbne dit hjem for kaniner som har akut brug for midlertidig pleje, så skriv en mail til akutteam@kaninvaernet.dk