fbpx

Akut Teamet

En af Kaninværnets fornemste opgaver er at hjælpe kaniner i nød. I februar 2021 blev Kaninværnets Akutteam således etableret.
Formålet med Akutteamet er at hjælpe nødstedte kaniner, bl.ar.
– Sunde og raske kaniner, der står overfor aflivning.
– Kaniner, hvor ejer ikke kan have dem længere grundet pludselige livsændringer (f.eks. sygdom).
Når Kaninværnet beslutter at hjælpe en nødstedt kanin videre til et nyt, kærligt hjem, vil kaninen blive sat i pleje hos en af vores dygtige plejere. Kaninværnets Akutteam har et netværk af plejere fordelt i hele landet. Herefter sørger Kaninværnet for, at kaninen bliver neutraliseret og vaccineret, hvis den ikke allerede er det.
Udover at kaniner adopteret via Kaninværnets Akutteam altid er neutraliseret og vaccineret, er de også grundigt sundhedstjekket, og vurderet sunde og raske af en kaninkyndig dyrlæge.
Plejefamilierne spiller en meget vigtig rolle i adoptionsprocessen. Udover de har kaninerne i deres varetægt, skal de også sommetider socialisere kaninen (gøre den tam), aktivere den, tage den til dyrlæge om nødvendigt, og lære dens personlighed at kende, så vi i Kaninværnet kan finde den rette familie til kaninen.
Kaninværnets Akutteam har allerede sørget for nye, kærlige hjem til 2 skønne kaninerne, og har løbende nye kaniner til adoption.
Kaninværnets Akutteamet søger plejere, specielt på Sjælland, samt frivillige, der kan hjælpe med at transportere kaninerne fra dyrlæge eller ejer til plejefamilierne.
Du er velkommen til at kontakte akutteamkoordinator, Sara Lee Olsen, på akutteam@kaninvaernet.dk, hvis du kunne være interesseret i at blive plejer, eller ønsker at blive en del af vores transportnetværk.

Akut Team 'Falster': Cody og Ekko

Kaninværnets Akutteam byder endnu engang velkommen til et nyt akutprojekt. Denne gang er der tale om et kaninpar. Cody og Ekko stod i den uheldige situation, at deres ejer pludselig stod med en livsændring, som gjorde at hun måtte give kaninerne fra sig. De er nu indlogeret hos en af vores skønne plejefamilier, indtil de finder det helt rigtige forevigt-hjem. Cody og Ekko er et sandt drømmepar, og er helt perfekte til en ny (men engageret) kaninejer. Hvis alle startede med et par som dem, så ville der være langt mindre tryk på internaterne. De er oppe til adoption på siden, og bortadopteres kun sammen, kun som indekaniner, og naturligvis kun til et frit liv uden bur.

De er begge renlige, om end der naturligvis kan hoppe lidt kaninkugler med op ad toiletbakken når det går stærkt. De har ikke mødt andre dyr, men har været vandt til børn, som har interageret på Cody og Ekkos præmisser. Er man villig til at respektere deres grænser, og sørge for at børnene ikke stresser dem, så kan Cody og Ekko sagtens fungere i en børnefamilie. Det er dog særligt vigtigt, at Cody ikke løftes eller presses til samvær.

Herunder introducerer vi Cody og Ekko, og fortæller lidt om hvad deres kommende familie kan vente sig. Kender du nogen som skal til at have kanin, så slå et slag for de to. De er som nævnt et helt perfekt par.

Cody

Cody (blågrå) er den fineste lille dværgvædder. Han er fylder 3 år til maj. Han er fuldt af personlighed, og er meget nysgerrig. Selvom han (modsat Ekko) er lidt forsigtig anlagt, så er han alligevel en regulær eventyrer. På løbetur i haven er han den første ude og den sidste inde. Cody bryder sig – som de fleste andre kaniner – ikke om at blive løftet. Han er til gengæld med på den værste når det foregår på gulvet.

Han fremstår en smule reserveret i starten, men når man først vinder hans tillid er han også en nusseprins der gerne runderer sofaen.Cody er sund og rask. Han har fået slebet tandspidser for et år siden, men ved nyligt sundhedscheck var der ingen tegn på, at det vil være et gennemgående problem. Det burde sagtens kunne holdes nede med rigeligt adgang til gnavemateriale (groft hø og grene).

Cody er glad for ærteflager og papkasser han kan gnave i. Han er også stor fan af at flade ud højt oppe, hvor han har overblik over hele sit kongerige.

 

Ekko

Ekko (rød) er en charmerende New Zealand Red blanding på 2,5 år og ca. 3kg. Hun er enormt social og kælen, og er generelt en rigtig hyggefis som altid er klar på nus. Hun er også meget madglad, og kommer hoppende i fuldt firspring når maden serveres, uanset om det er foderpiller, ærteflager eller bare høposen som efterlades på gulvet. Tørrede mælkebøtter og persille er dog storfavoritter.

Ekko er en magelig kanin. Hun vil gerne ud og kigge en tur i haven, men hun opererer efter devisen: Ude godt men hjemme bedst. Hun vender hurtigt tilbage til sin hyggekrog, når hun er krudtet af.

Hun har lidt indsnævring i ørerne, men det burde ikke give anledning til bekymring for en fremtidig adoptivfamilie.

 Kunne du tænke dig at adoptere Cody og Ekko, og give dem det kærlige hjem som de fortjener, så skriv en mail til akutteam@kaninvaernet.dk, og fortæl om dit hjem og hvad du kan tilbyde de to dejlige basser. Har du ikke haft kanin før så hjælper Kaninværnet gerne med at sammensætte et ”startersæt” med toiletbakke, foder, hø osv. Det vigtigste er, at du er indstillet på at give dem masser af din tid og kærlighed. Du er også velkommen til at skrive, hvis du har lyst til at hjælpe vores akutteam fx ved at være plejefamilie eller hjælpe med transport.

Kaninværnet leder efter PLEJEFAMILIER

PÅ SJÆLLAND

Hvis du bor på Sjælland, og har plads og energi til at åbne dit hjem for kaniner som har akut brug for midlertidig pleje, så skriv en mail til akutteam@kaninvaernet.dk

Akut Team 'Roskilde': Ninja

Kaninværnet siger velkommen til Ninja!
Kaninværnets Akutteam byder en ny kanin velkommen. Ninja var indleveret til aflivning, men klinikken kontaktede vores Akutteam og der blev handlet hurtigt. Hun er nu indlogeret hos en af vores skønne plejefamilier, indtil hun finder det helt rigtige forevigt-hjem. Ninja er en skøn og charmerende kanin, og enhver familie vil være heldige at have hende. Hun er nu oppe til adoption. Herunder introducerer vi Ninja, og fortæller lidt om hvad hendes kommende familie kan vente sig. Kender du nogen som skal til at have kanin, eller som mangler en kaninven til deres hankanin, så slå et slag for Ninja.
Ninja
En vidunderlig lille rex dame på 2,5 kg. Hun er 10,5 måned gammel. Hun er glad for nus og tolererer håndtering af erfarne hænder. Hendes korte sorte rexpels gør hende ekstraordinært smuk og blød som en drøm. Hun er virkelig nydelig. Pelsen er samtidig en fordel ift. fæld, da rexkaninerne fælder mindre overvældende end gængse kaninracer.
Hun har sunde tænder og ører, og er generelt sund og rask. Hun har imidlertid hæltrykninger på begge sider, som desværre er en del af pakken hos rexkaniner. Der er dog ingen sår eller smerter, så man skal bare være opmærksom på at hun har nogle bløde underlag at løbe på, og at hun ikke får for lange negle eller bliver overvægtig. Ved korrekt almindelig pleje så bør hæltrykningerne ikke være en udfordring, og er ikke noget man som kommende ejer skal være nervøs over.
Hun bruger toiletbakken og er fuldstændig renlig. Hun er til gengæld glad for at gnave, hvilket kan gå ud over paneler og andet godt i hjemmet, hvis man ikke tilbyder tilstrækkelig gnaveaktivering i form af grene og lign. Det er værd at være opmærksom på, så man kan tage sine forholdsregler omkring inventar som man er øm over. Her vil det også være en fordel hvis Ninja har adgang til en have. Alternativt vil Ninja sandsynligvis fungere godt som udekanin, forudsat at hun sammenføres med en kaninven, og bor i en voliere eller andet stort sikret område.
Et ”kaninbur” er aldrig tilstrækkeligt.
Ninja er vant til børn, men har ikke mødt andre dyr eller artsfæller i sit tidligere hjem. Hun er dog neutraliseret og hormonfri, så hun er klar til at blive sammenført med en ny ven. Hun vil helt sikkert have gavn af en kæreste, som vil med på eventyr og som vil nusse når menneskerne ikke er hjemme. Har du ikke allerede en potentiel kæreste til hende, så kan Kaninværnet evt. hjælpe med at finde et godt match.
Kunne du tænke dig at adoptere Ninja, og give hende det kærlige hjem som hun fortjener, så skriv en mail til akutteam@kaninvaernet.dk, og fortæl om dit hjem og hvad du kan tilbyde hende. Har du ikke haft kanin før så hjælper Kaninværnet gerne med at sammensætte et ”startersæt” med toiletbakke, foder, hø osv. Det vigtigste er, at du er indstillet på at give Ninja masser af din tid, plads og kærlighed.

Kaninværnet leder efter PLEJEFAMILIER

PÅ SJÆLLAND

Hvis du bor på Sjælland, og har plads og energi til at åbne dit hjem for kaniner som har akut brug for midlertidig pleje, så skriv en mail til akutteam@kaninvaernet.dk

Akut Team 'Falster': Lille Nina

– – – NINA HAR FUNDET NYT HJEM – – -Kaninværnet siger velkommen til Nina!

KANINVÆRNET SIGER VELKOMMEN TIL NINA!
Kaninværnets Akutteam har fået en ny kanin på plakaten. Nina er reddet fra en institution, hvor hun blev udlejet til børn, som håndterede hende hårdhændet og ikke passede godt på hende. Hun er blevet tabt på gulvet, og har levet sit første år i et lille bur som sjældent blev renset. Nina lader sig heldigvis sjældent mærke med sin mørke fortid, og hun er en meget glad og nysgerrig kanin. Hun er allerede oppe til adoption. Herunder introducerer vi Nina, og fortæller lidt om hvad hendes kommende familie kan vente sig. Kender du nogen som skal til at have kanin, så slå et slag for lille Nina.
Nina
Nina er en sød, flot og fræk lille spirrevip på 1.700 gram. Hun er ca. 3 år gammel og sprængfuld af energi. Hun undersøger det hele, og hun er helt rolig ved berøring. Hun er opsøgende og nysgerrig, men grundet hendes dystre fortid så er hun stadig lidt forsigtig, og hun går hurtigt i flyverskjul hvis hun sanser fare på færde. Til gengæld kommer hun også hurtigt springende frem igen. Hun vil gerne kæles, men har ofte for meget krudt i røven til at sidde stille. En løbegård vil ikke være tilstrækkeligt til Nina. Hun har brug for frihed til at udfolde sig – for udfolde sig, det gør hun. Alt bliver undersøgt, og enhver krog bliver inspiceret. Pludselig er hun der, og pludselig er hun væk igen.
Nina er lige blevet steriliseret, men selvom hun stadig har hormoner i kroppen, så giver hendes eventyrlyst ikke udslag i destruktiv adfærd. Hun har indtil videre ikke udvist interesse for at gnave i tapet eller træpaneler. På trods af den nylige sterilisation så er hun også allerede meget renlig. 
Der har indtil videre kun være et par kaninkugler, som er røget ved siden af bakken. Det bør alle kaninejere være forberedte på. Men trods hormonerne så har Nina indtil videre kun tisset i toiletbakken. Det tegner rigtig godt for hendes renlighed og rolighed når først alle hormonerne er ude af kroppen.Nina har været med ude et par gange, og hun har drønet rundt på terrassen. Hun har endnu ikke vovet sig op i haven, men hun er ved at tage tilløb. Nina vil sagtens kunne drage nytte af en adoptivfamilie med adgang til et udeområde, og vil sandsynligvis kunne blive helt tryg ved at komme med i haven. Med hendes tryghedssøgende natur så er adgang til et udendørsområde dog ikke bydende nødvendig. Det afgørende er at hun har rigeligt med plads og tryghed i hjemmet.
På grund af hendes fortid så egner hun sig ikke til at gå i sele, og hun ønsker ikke at blive løftet. Hun er ikke en god kanin til et barn eller en hektisk børnefamilie. Det er vigtigt at hendes grænser ikke overtrædes, og at hun ikke tvinges til at være social hvis hun ikke har lyst. Hvis hun får kærlighed, tryghed og lov til at tage tingene i eget tempo, så vil Nina til gengæld være en skøn kompagnon til enhver dedikeret kaninelsker. Hun vil være en fantastisk partner-in-crime, så længe du er indstillet på at tage skraldet, når Nina tager benene på nakken.
Kunne du tænke dig at adoptere Nina, og give hende det kærlige hjem som hun fortjener, så skriv en mail til akutteam@kaninvaernet.dk med emnet ’Nina’, og fortæl om dit hjem og hvad du kan tilbyde Nina. Har du ikke haft kanin før så hjælper Kaninværnet gerne med at sammensætte et ”startersæt” med toiletbakke, foder, hø osv. Det vigtigste er, at du er indstillet på at give Nina masser af din plads, tid og kærlighed.

Kaninværnet leder efter PLEJEFAMILIER

PÅ SJÆLLAND

Hvis du bor på Sjælland, og har plads og energi til at åbne dit hjem for kaniner som har akut brug for midlertidig pleje, så skriv en mail til akutteam@kaninvaernet.dk

Akut Team 'Falster': Skipper

SKIPPER

– – – SKIPPER HAR FUNDET NYT HJEM – – –

Skipper er en sød, flot og fræk toårig Fransk Vædder som vejer 4,6 kg. Han er meget social og opsøgende, og han elsker at være i nærheden af mennesker. Han er glad og vil gerne kæles, men er stadig lidt forsigtig, og ved at vende sig til at blive nusset på hovedet. Er der godbidder i farvandet kan han dog bestikkes til det meste.

Han er en eventyrlysten kaospilot, hvilket er sjovt og sætter gang i hjemmet. Til gengæld kræver han en del plads. En løbegård vil ikke være tilstrækkeligt til Skipper. Han skal kunne færdes relativt frit og udfolde sig. Samtidig skal man være forberedt på, at Skipper er lidt af en Houdini, der nyder at finde kreative måder at komme op i vindueskarmen – og han forcerer gerne et hegn hvis det blokerer for godbidderne.

Skipper vil gerne på opdagelse i haven, men han nyder også at dase indenfor; på steder hvor han samtidig kan spejde efter godbidder. Han er helt renlig, og krydser gerne flere rum for at komme til toiletkassen.

Samtidig er han ikke destruktiv, og han udviser umiddelbart ingen interesse for at gnave i tapet eller fodpaneler. Han foretrækker at gnave i friske grene. Til gengæld synes han det er enormt skægt at bide i ledninger, og man skal derfor være særligt opmærksom på, at alle ledninger er sikret ordentligt.

Han er en sund kanin der spiser masser af hø. Han har ingen sundhedsproblemer. Som andre store vædderkaniner bør han dog have dryppet ører nogle gange om måneden. Det kan nemt gøres hjemme på stuegulvet på under et minut.

Skipper leder efter en sød kæreste, som vil med på eventyr og som vil nusse når menneskerne ikke er hjemme. Har du ikke allerede en potentiel kæreste til Skipper, så kan Kaninværnet evt. hjælpe med at finde et godt match.

Kunne du tænke dig at adoptere Skipper, og give ham det kærlige hjem som han fortjener, så skriv en mail til rsn@kaninvaernet.dk med emnet ’Skipper’, og fortæl om dit hjem og hvad du kan tilbyde Skipper. Har du ikke haft kanin før så hjælper Kaninværnet gerne med at sammensætte et ”startersæt” med toiletbakke, foder, hø osv. Det vigtigste er, at du er indstillet på at give Skipper masser af din tid og kærlighed.