fbpx

Støt Kaninværnet

Et årsmedlemskab koster kun 150 kr.

Har din kanin plads nok?

Kaniner elsker at hoppe, grave og gnave.

Adobt - don't shop!

Mange kaniner venter på et nyt og kærligt hjem.

Hvor bør man finde sin kanin? (Adopt, don’t shop!)

Kaninværnet anbefaler, at man finder sine kaniner på landets internater. Rigtig mange kaniner bliver hvert år indleveret på et internat, fordi deres ejer har mistet interessen for ham eller hende. Når du vælger kaniner fra et internat, er du ikke kun med til at give hjemløse kaniner et nyt, godt hjem. På internaterne sætter de sig grundigt ind i kaninernes personlighed og har derfor mulighed for at finde de kaniner der passer bedst til dig. Kaninerne vil allerede være neutraliserede når du får dem, hvilket både sparer dig for penge og besvær. Der ud over kan du få kaniner der allerede en sammensat i grupper af to eller tre kaniner, så du er fri for at skulle i gang med omfattende bondingarbejde.

Vælger du at få en kanin gennem en avler eller dyrehandler anbefaler vi, at du sætter dig grundigt ind i pasning af unge kaniner, da der er mange udfordringer forbundet med disse, bl.a. sygdom, destruktisme, uklar personlighed, neutralisering og bonding. Læs mere her.

Hos Kaninværnet håber vi, at du vil støtte op om landets internater og give en hjemløs kanin et godt hjem. Du kan se hvilke kaniner, der søger nyt hjem hos Kaninværnet her eller på Frikanins adoptionsside her.

Hvem bør anskaffe sig kanin?

Kaniner er rigtig gode kæledyr. Om kaniner er noget for dig, afhænger af din personlighed og livsstil. Kaniner egner sig ikke til hjem med helt små børn. Da kaniner er byttedyr, er de meget frygtsomme og børns høje lyde og frembrusende adfærd, er ofte meget skræmmende for kaniner. Hvis du rejser meget, holder store fester eller har hund eller kat, kan det  også være en udfordring i forhold til at have frikaniner.

Men hvis du kan skabe er trygt og roligt indemiljø, vil frikaniner give dig timevis af glæde og underholdning uanset om du bor i hus eller lejlighed. 


Hvor mange kaniner bør man anskaffe sig?

Kaniner trives bedst flere sammen. Et optimalt antal er 2-3 kaniner (en dreng og 1-2 piger) alt afhæning af kaninernes personlighed. Kaniner har stor glæde af hinanden. De leger sammen, vasker, nusser og varmer  hinanden og finder også stor tryghed i hinanden. En kanin der går alene, vil have et meget stort behov for aktivering og nærvær fra sin ejer, hvilket betyder, at man skal afsætte ekstra meget tid i løbet af dagen til leg og nus.

HUSK! Du kan adoptere kaninpar hersom allerede er gode venner og lige klar til at flytte ind hos dig.


TJEKLISTEN: Er du klar til et liv med frikaniner?

 • Er jeg klar til at dele de næste 10 år af mit liv med en kanin?
 • Har jeg minimun to timer dagligt, til pasning og pleje?
 • Har jeg den plads til rådighed, som disse aktive dyr kræver?
 • Har jeg råd til at betale både dyrlæge, foder og tilbehør?
 • Er jeg villig til først at lære og læse en masse om kaniner inden anskaffelse?
 • Har jeg helt styr på hvordan kaninen skal fodres?
 • Ved jeg hvilke symptomer en kanin udviser, når den er syg?
 • Har jeg fundet en god kanindyrlæge og er jeg klar til at styrte afsted hurtigst muligt, hvis den bliver syg? (kaniner er meget følsomme og tåler ikke at vente, når først den udviser symptomer.)
 • Er jeg villig til at kaninsikre min bolig, så kaninen ikke bider i ledninger eller kommer til skade på inventaret?
 • Har jeg en som kan passe kaninen, når jeg skal på ferie?
 • Er jeg sikker på jeg ikke har allergi, både overfor pels og hø?

Fra frikanin.dk