fbpx

Støt Kaninværnet

Et årsmedlemskab koster kun 150 kr.

Rigtige kaniner er frikaniner!

Bliv klogere på kaniner!

Adopt - don't shop!

Mange kaniner venter på et nyt og kærligt hjem.

Bonding

Det kan være meget vanskeligt at sætte to fremmede kaniner sammen (bonding). Det skyldes, at kaniner er meget territorielle og derfor hurtigt kommer op at slås. Det kan gå meget voldsomt for sig og kaniner kan pådrage sig betydelige skader. Hvis kaniner kommer op at slås, er det vigtigt, efterfølgende at tage dem op og se dem efter for skader.

Hvis man har tænkt sig at have flere kaniner, så er det praktisk at adoptere kaniner, der allerede går sammen. Er det ikke muligt, kan man blive nød til at sammenføre kaniner. Det er imidlertid nogle forudsætninger for, at det kan lade sig gøre.

1. Kaninerne skal være neutraliserede og fri for hormoner.

2. Kaninerne skal være raske og friske.

3. Kaninerne skal mødes på neutralt territorium.

Hvis ikke disse tre kriterier er mødt, vil det være uansvarligt at forsøge at sammensætte kaninerne. Det er også vigtigt at være opmærksom på, at en bonding kan tage lang tid og være meget nervepirrende. I nogle tilfælde vil kaninerne aldrig kunne lære at gå sammen og bør skilles fra hinanden igen. Er kaninerne først bondet og har gået sammen i længere tid, så knytter de ofte meget tætte bånd og de bør derfor ikke skilles igen. Kaniner der mister deres partner kan gå i dyb sorg.

Gode råd: 

  • Kaninværnet anbefaler, at man læser grundigt op på bonding før man går i gang og evt. søger råd hos en erfaren person. Du kan finde en meget nyttig sektion omkring bonding af kaniner (med en trinvis guide der er fuld af gode råd) på frikanins hjemmeside. Hvis man vil sætte fremmede kaniner sammen, så anbefaler vi, at man følger denne guide.
  • Hos nogle internater kan du få hjælp til at bonde dine kaniner fx hos Guldborgsund Kaninhjem. Her er det også muligt, at lade din kanin møde andre kaniner, for at se hvor kemien er bedst.
  • Det er vigtigt, at du har en plan for hvad der skal ske hvis bondingen ikke lykkedes.  Har du plads til at have dem begge to (adskilt) i dit hjem? Kan den nye kanin afleveres tilbage?