• By og postnummer: Kirke Eskilstrup, Vestsjælland (transport til hele landet er muligt)
  • Navn: Cornelius
  • Køn: Han
  • Født: Omkring 3 år
  • Neutraliseret: Ja, samt vaccineret og chippet
  • Race: Dværgkanin, vægt 2,1 kilo
  • Inde/ude: Ude i stald (med tilvænning til indetemperatur, kan han blive indekanin)

Så er en ny kanin klar til adoption gennem Kaninværnet.

Kaninværnets Akutteam blev i start november 2021 kontaktet af en dyrlæge, som var blevet bekendt med 2 kaniner, der levede under kummerlige forhold hos en kvinde, der ville dem det godt, men ikke havde ressourcerne til at drage omsorg for dem. Heldigvis kunne vi hjælpe. Vi måtte dog sige farvel til Cornelius’ makker, Ingolf, grundet alvorlig sygdom, men Cornelius er i tip-top form og er nu klar til adoption.

Herunder introducerer vi den skønne Cornelius, og fortæller lidt om, hvad hans kommende familie kan vente sig. Kender du nogen, som skal til at have kanin, så slå et slag for Cornelius.

Om Cornelius
Cornelius er en sund og rask dværgkanin med de smukkeste aftegninger i pelsen – han er en flot fyr. Han er blevet estimeret til at være omkring 3 år af dyrlæge. Han har en misundelsesværdig fin kampvægt på 2,1 kilo. Han er start november 2021 blevet kastreret, vaccineret og chippet. Han er hormonfri nu.

Cornelius er en helt igennem en dejlig nysgerrig og glad kanindreng. Han har hos plejer udviklet sig meget, og er blevet mere opsøgende. Han er gået fra at være lidt skeptisk overfor nus til nu at nyde det – hovednus gør ham helt salig.

Han er en meget aktiv lille fyr, og han vil rigtig gerne aktiveres. Han er særdeles madmotiveret og vild med at søge efter godbidder. Han er også god til at aktivere sig selv med at lege (kaste med ting) og gnave i pinde.

Han er meget madglad og bestemt ikke kræsen. Han er særligt glad for godbidder, og han gumler masser af hø og stort set alt grønt. Han spiser ikke så meget Burgess (kan med fordel skifte til andet), men de ryger ned.

Børn, andre dyr, kaninven
Der har ikke været børn hos ham hos plejer, men plejer vurderer, at såfremt børnene er rolige og respekterer hans grænser, vil han godt kunne trives i en børnefamilie.

Cornelius er i pleje i en kaninpension. Han er meget interesseret, når han får nye naboer, men skal lige markere sit territorium med pøller langs kanten af sin indhegning. Hvis Cornelius skal sammenføres med en ven, vurderer vi, han vil forsøge at blive nr. 1 i hierarkiet.

Pleje, renlighed mv.
Cornelius er sund og rask og har ingen særlige krav til pleje. Han er som så mange andre kaniner ikke vild med at blive løftet op, men han har accepteret det, hvis det er nødvendigt – uden at blive sur. Han kan godt blive lidt forskrækket ved uventede, høje lyde og gemme sig, men han kommer hurtigt frem igen.

Plejer har arbejdet meget med Cornelius og hans renlighed, og han er nu 95% renlig (der kan smutte en pølle hist og her, og han markerer en smule med pøller – han tisser kun i bakken).

Cornelius vil trives som frikanin både inde og ude. Hvis Cornelius skal være indekanin nu, skal han langsomt tilvænnes til højere temperaturer.

Kaninværnet kan garantere den nye familie vil komme til at knuselske den glade og nysgerrige Cornelius.

Kunne du tænke dig at adoptere Cornelius, og give ham det kærlige hjem han fortjener, så skriv en mail til akutteam@kaninvaernet.dk, og fortæl om dit hjem, og hvad du kan tilbyde. Det vigtigste er, at du er indstillet på at give ham masser af din tid og omsorg.

Kaninværnet søger med lys og pandelygte efter plejere i hele landet. Kunne du tænke dig at høre mere om at være plejer, send en mail til akutteamkoordinator, Sara Lee Olsen på akutteam@kaninvaernet.dk.