fbpx

Støt Kaninværnet

Et årsmedlemskab koster kun 150 kr.

Rigtige kaniner er frikaniner!

Bliv klogere på kaniner!

Adopt - don't shop!

Mange kaniner venter på et nyt og kærligt hjem.

Håndtering

Løft: Kaniner bryder sig generelt ikke om at blive løftet og båret. Det skyldes at kaniner føler sig meget udsatte når de ikke kan komme væk. Samtidig kan et løft give kaninen indtryk af at den bliver angrebet af en rovfugl. Nogle kaniner tager lettere på at blive løftet end andre, og kaniner kan blive bedre til løft med tiden. Man bør dog generelt kun løfte sin kanin hvis det er nødvendigt for at hjælpe kaninen. Det kan for eksempel være i forbindelse med kloklip eller dyrlægebesøg. Når man løfter en kanin kan den sparke voldsomt ud i et forsøg på at komme væk, og det kan potentielt skade kaninens ryg. Derfor er det vigtigt at man støtter den og løfter den tæt ind til kroppen. så den har fodfæste. Man må ALDRIG løfte en kanin i nakkeskindet eller ørerne. Det gør meget ondt på kaninen, og kaniner har meget tynd hud i nakken som let kan blive skadet.

Tonisk immobilitet: Når kaniner bliver grebet af panik bliver de ofte meget passive. Det kaldes tonisk immobilitet, og er en forsvarsmekanisme. Kaniner bliver generelt tonisk immobile når de bliver lagt på ryggen. Da kaninen (for det utrænede øje) kan se meget fredfyldt ud så tror nogle folk fejlagtigt at kaniner nyder det. Tonisk immobilitet er imidlertid ikke en god oplevelse for kaninen. Man bør kun lægge en kanin på ryggen når det er absolut nødvendigt for at pleje kaninen. Det skal siges at glade og trygge kaniner ofte selv kaster sig om på ryggen (et såkaldt ‘flop’). Det er tegn på trivsel og tryghed.

Kæl: Når man kæler en kanin er det vigtigt at gøre det på kaninens præmisser. Man bør aldrig holde den fast for at kæle den, da det gør at kaninen mister tillid og bliver mindre tam. Hvis kaninen er sky kan man ofte lokke med godbidder og kæle kaninen forsigtigt på hovedet. Hvis man går tålmodigt vil de fleste kaniner med tiden elske at blive nusset op hovedet og ørerne. Kaniner har forskellige præferencer når det kommer til nus, men de færreste kaniner kan lide at blive kælet på fødderne og maven.