fbpx

Støt Kaninværnet

Et årsmedlemskab koster kun 150 kr.

Har din kanin plads nok?

Kaniner elsker at hoppe, grave og gnave.

Adobt - don't shop!

Mange kaniner venter på et nyt og kærligt hjem.

Hold din kanin sund og glad

Her er tre gode råd for at dine kaniner forbliver sunde og glade:

1. Kost: Kaniner skal have en sund velbalanceret kost, som består af 80% urtegræshø, 15% grønt og 4% foderpiller (baseret på græs). Den sidste procent må gives som slik fx i form af frugt. Det er en fordel at variere kosten, så dine kaniner får forskellige vitaminer og så det forbliver spændende at spise. Du kan læse mere om foder her. 

2. Miljø: Kaniner har brug for et miljø der stimulere deres sanser og opfylder deres adfærdsmæssige behov som fx at gnave, grave, løbe og gemme sig. Det kan variere meget fra kanin til kanin hvad de har mest brug for. Har du mulighed for at lade dine kaniner komme på springtur i haven, er det en let sag. Bor du i lejlighed, kan du fx lave en gravekasse og sørge for grene at gnave i. Du kan læse mere om aktivering her.

3. Pleje: Nogle kaniner har brug for daglig pleje fx ved lang pels eller medicinering. Andre kaniner kan klare sig med månedlige tjek af klør og børstning ved fældning. Uanset hvilken type kanin du har, er det vigtigt at holde et skarpt øje med dine kaniners adfærd. Jo hurtigere du reagerer på sygdom, jo bedre. Læs mere om pleje af kaniner her.