ALMUS ER TIL ADOPTION
Så er der kommet en ny kanin i pleje hos Kaninværnet.
Almus’ navn betyder den ‘velgørende’, den der giver næring. Det er det helt rigtige navn til ham, da hans selskab gør én glad og giver energi.
Almus blev i en tidlig alder svigtet af sine tidligere ejere. Af ukendte årsager valgte de at dumpe ham nær Ålsgårde, Nordsjælland. Heldigvis var der nogle snarrådige unge mennesker, der fik fanget ham. Nu er han i pleje hos en af Kaninværnets dygtige plejere i København. Trods det svigt han har oplevet, er Almus den mest tillidsfulde og livsglade dreng. Han fortjener så meget at finde en kærlig forevigt familie, der virkelig vil ham.
Herunder introducerer vi Almus, og fortæller lidt om, hvad hans kommende familie kan vente sig. Kender du nogen, som skal til at have kanin eller leder efter en ven til deres kanin, så slå et slag for den skønne Almus.

Almus er den skønneste unge dværgvædder med en flot kampvægt på 1,9 kilo. Hans pels er hvid som sne, og han har de smukkeste blå øjne. Han er sund og rask. Almus er kastreret, vaccineret og chippet ved Kaninklinikken i Farum. Vi vurderer, at han er 1,5 til 2 år gammel.
Almus’ efternavn skulle være nussetrold. Han elsker nus og kan slet ikke få nok. Han ligger helst på ryglænet af sofaen, så man kan nusse løs i lang tid, eller til han falder i søvn. Han giver gerne lidt kys tilbage. Han foretrækker at være i nærheden af sin familie hele tiden, som i HELE tiden, gerne så tæt, at man falder over ham, hvis ikke man ser sig for. Så acceptér, at privatliv er noget, du læser om andre har, ikke dig. Almus accepterer at blive rørt på hele kroppen og at blive løftet.

Almus vil trives bedst som inde frikanin, så han er tæt på sin familie. Han vil trives med at få en ven nu eller på sigt, han kan gå på opdagelse med. Det bliver ellers svært for en familie at opfylde hans sociale behov.
Almus kan bruge lang tid på sin foderbold, og han er kvik til at regne nye ting ud, bl.a. give pote. Han har været udenfor i sele, og han er meget nysgerrig og vil gerne afsted i fuld fart! God motion både for kanin og menneske – win win. Det er vigtigt at sørge for godt med aktivering og god plads.
Går man i køkkenet så venter Almus troligt på, at der falder snacks af. Mælkebøtter og skvalderkål er et hit, og stort set alt grønt fra køkkenet bliver spist med stor entusiasme. Hø spiser han også gladelig. Hvis favoritten gulerod bliver serveret, kan han ikke altid kende forskel på finger og gulerod af bar ivrighed.

Almus er renlig og bruger en stor bakke som toilet. Han tisser gerne helt op ad kanten, og nogle gange lidt ud over. Ja, man er vel tissetrængende. Han graver ind i mellem lidt i toilettet. Ny familie skal sørge for et toilet med høje kanter. Almus har ikke vist interesse for ledninger eller tæpper og det eneste han har gnavet i, er et gammelt håndklæde og pilegrene.
Almus kan godt blive skræmt, hvis han ikke lige har opdaget én. Hans hørelse er ikke den bedste. Pt. får han øredråber pga ørevoks i ørerne. Han kan ikke lide at få dryppet ører, men laver man en ‘bunny burrito’ og lokker med snacks – og så er man straks tilgivet. Kanindyrlæger anbefaler, at kaniner med hængeører kommer til sundhedstjek minimum hvert halve år, bl.a. for at opdage ophobning af ørevoks, som kan være smertefuldt.
Vi vurderer med hans meget sociale personlighed, at han vil kunne med større børn (9+), der fra start lærer at respektere hans grænser og har lyst til at aktivere ham.
Vi kan garantere med stempel og segl, at I vil komme til at knuselske Almus og han jer. Og sørg for at finde nusse-hånden frem. Almus er født parat til nus.

Kunne du tænke dig at adoptere skønne Almus, og give ham det kærlige hjem han fortjener, så skriv en mail til akutteam@kaninvaernet.dk, og fortæl om dit hjem, og hvad du kan tilbyde. Det vigtigste er, at du er indstillet på at give ham masser af din tid og kærlighed.

Hvis I gerne vil støtte Kaninværnets arbejde med at hjælpe nødstedte kaniner, kan I melde jer ind i foreningen for 150 kr. om året eller donere et valgfrit beløb via MobilePay på 311658. Hvert medlem eller donation gør en forskel.