Så er der kommet en ny kanin i pleje hos Kaninværnet.

Den besked, der lå i akutteamets indbakke for lidt over en uge siden, måtte vi læse flere gange. Vi kunne ikke tro, det var sandt, det der stod. Henvendelsen var fra Fasanvejens Dyreklinik. De havde fået en sund og rask kanin ind til aflivning, da familien ikke kunne finde feriepasning. Det tog 1 opringning, så stod en af Kaninværnets fantastiske plejer klar til at afhente Bob hos dyrlægen og tage ham i pleje.

Herunder introducerer vi Bob og fortæller lidt om, hvad hans kommende familie kan vente sig. Kender du nogen, som skal til at have kanin, så slå et slag for flotte Bob.

Bob er en 5 kilo flot kaninfyr. Han er 1 ½ år, og er derfor fuldt udvokset. Han er en skøn blanding af forskellige store kaninracer. Bob er kastreret, chippet og vaccineret. Vi har en formodning om, at han hos tidligere ejer, har været burkanin. Hos plejer er han frikanin, og efter et par dages tilvænning, nyder han det i fulde drag. Den lidt reserverede kanin, plejer fik hjem, er nu blomstret op og tager spurte- og hoppeture rundt i hjemmet som havde han aldrig foretaget sig andet.

Bob elsker, at der sker noget, og hvis husets beboere ikke sætter gang i løjerne, gør Bob det. Han elsker at bruge de stærke bagben til at hoppe højt – rigtigt højt – og strække benene i spurt på både kort- og langdistancen. I løbet af en dag, får han undersøgt alt, hvad der er at undersøge, fra kælder til kvist. Bobs nysgerrighed, gør, at han vil elske, at hans nye familie vil lære ham tricks og aktivere ham, så han kan få brugt sin kloge hjerne og megen energi.

Bob er en 5 kilo tung nussegøj, og han kommer gerne og puffer med snuden for lidt ekstra nus og opmærksomhed. Jo mere nus, jo bedre, er Bobs motto. Kan han slippe afsted med det, sover han gerne i fodenden af familiens seng. Han har kastet sin kærlighed på plejers 7 årige knægt og sover gerne sammen med ham. Bob synes, det er tarveligt, de nætter han ikke får lov til det. Bob vil trives i en familie med lidt ældre børn (7+), der respekterer hans grænser og ved, hvornår nok er nok.

Vi vurderer, at Bob egner sig bedst som frikanin indenfor. Han elsker dog også at være ude i en sele, hvor han få lov til at løbe, undersøge og være endnu mere aktiv. På fotoet herunder er Bob på tur.

Bob er en smule kræsen, og derfor skal ny ejer være forberedt på, det kan tage lidt tid at finde det foder, han synes om. Han elsker dog alt grønt, men godbidder som ærtesnacks og tørret rødbede er bestemt ikke et hit. Bob ved, hvad han vil have og ikke vil have.

Bob er 98% renlig, og han bruger sin toilet til UG. Dog kan der ske et lille uheld, at én eller 2 pøller triller ud, når han er i gang med en leg eller sprinter rundt i boligen. Det kan jo ske for selv den bedste kanin.

Bob skal til et hjem, hvor man enten har mulighed for at have ham alene med masser af kærlighed og opmærksomhed fra sine mennesker, eller hos en familie, der vil sammenføre ham med en ven/veninde. Han er dominant og er bestemt ikke i tvivl om sin størrelse og sit værd.

Vi kan garantere, at Bob vil bringe liv og glade dage hos sin nye familie og overøse børn såvel som voksne med masser af kærlighed.

Kunne du tænke dig at adoptere Bob, og give ham det kærlige forevigt hjem han fortjener, så skriv en mail til akutteam@kaninvaernet.dk, og fortæl om dit hjem, og hvad du kan tilbyde. Det vigtigste er, at du er indstillet på at give ham masser af din tid og kærlighed.