Kaninværnets Akutteam byder en ny kanin velkommen. Cirkeline blev fundet i et boligkvarter i Vejle, hvor nogle børn jagtede hende, skød bolde og kastede sten efter hende. Cirkeline søgte skræmt ly i et buskads, hvor nogle kaninvenner fik hende indfanget. Hun blev forsøgt indleveret til et internat men blev afvist, og Kaninværnets Akutteam måtte derfor rykke ud. Da vi fik hende til dyrlægen viste hun sig ikke bare at være falsk drægtig, men hun havde også et forstadie til livmoderkræft. Det var et kæmpe held at hun blev undersøgt så tidligt. Hun fik fjernet cysten og blev neutraliseret, og hun er allerede ved hægterne igen. Hun spiste endda selv sin medbragte madpakke efter operationen. Da cysten er fjernet så tidligt er prognoserne meget gode, og alt tyder på at Cirkeline vil leve et langt sundt liv. Hun har et skønt væsen og er nu oppe til adoption. Herunder introducerer vi Cirkeline, og fortæller lidt om hvad hendes kommende familie kan vente sig. Kender du nogen som skal til at have kanin, eller som mangler en kaninven til deres hankanin, så slå et slag for Cirkeline.
 
Cirkeline
Cirkeline er en meget kær lille kappetegnet pige på 2,3 kg., som dyrlægen vurderer at være 3-4 år gammel. Hun er et stort nussehoved og glad for kontakt. Hun er virkelig typen man øjeblikkeligt forelsker sig i. Man kan ikke mærke på hende, at hun er blevet jagtet rundt. Ved kæl bliver hun helt afslappet og saglig. Hun er meget aktiv og nysgerrig, og hun trives ikke godt med tremmer. Da hun er meget opfindsom er hun samtidig en regulær udbryderkonge. Hun kræver et helt frit liv, og vil ikke kunne nøjes med en løbegård. Hun bortadopteres kun som indekanin, men hun vil have godt af at kunne komme i haven en gang i mellem, da hun er glad for at springe og grave. Hun vil dog godt kunne fungere i en lejlighed, såfremt hun får en gravekasse, så hun kan udleve sin indre arkæolog.
 
Hvis hun skal bo sammen med børn er det vigtigt, at børnene er forholdsvis store og gode til at respektere hendes grænser. Cirkeline reagerer kraftigt på stress, så hun vil ikke trives i et kaotisk miljø. Hvis hun får et trygt og stabilt hjem, er der imidlertid ingen tvivl om, at hun vil falde godt til. Når hun er tryg så springer hun badut og kaster sig om på siden. Hun er ikke bange for hunde, og i hendes nuværende plejefamilie går hun godt i spændt med familiens hund.
 
Cirkeline har meget personlighed, og hun er ikke bange for at sige fra og stampe i jorden, hvis godbidderne falder for langsomt. Hun tisser kun i toiletbakken og er generelt forholdsvis renlig, men hvis det passer hende at placere en kaninkugle under spisebordet, så er det det hun gør.
 
Trods den store selvstændighed, så viser Cirkeline ingen interesse for at gnave i interiøret. Hos sin plejefamilie har hun indtil videre hverken forsøgt at gnave i møbler eller ledninger (strømførende ledninger skal naturligvis altid være uden for rækkevidde). Det kan aldrig anbefales at lade lækre ledninger ligge fremme, men Cirkeline virker ikke til at være den slags kanin, som nærmest ligger på lur for at sætte tænderne i noget ”spicy hay”.
 
Som sagt har Cirkeline en meget vindende personlighed, og hun er en relativt ”nem” kanin, forstået på den måde, at hun er mild og kontaktsøgende, men samtidig er god til at kommunikere sin utilfredshed. Vi mener at Cirkeline vil være en rigtig god kanin uanset om du er førstegangsejer eller en rutineret kaninven.
 
Kunne du tænke dig at adoptere Cirkeline, og give hende det kærlige hjem som hun fortjener, så skriv en mail til akutteam@kaninvaernet.dk, og fortæl om dit hjem og hvad du kan tilbyde hende. Har du ikke haft kanin før så hjælper Kaninværnet gerne med at sammensætte et ”startersæt” med toiletbakke, foder, hø osv. Det vigtigste er, at du er indstillet på at give Cirkeline masser af din tid, plads og kærlighed.