HUGO SØGER SIN FOREVIGT FAMILIE – ER DET DIG?
Så er der kommet en ny kanin i pleje hos Kaninværnet.

Hugo fik en helt skæv start på livet. Han kom til en familie, der slet ikke respekterede hans grænser, og det resulterede i, at Hugo blev så angst for mennesker, at han lå under sofaen i sin egen urin. Han turde ikke komme ud. Heldigvis var der en omsorgsfuld kvinden, som tog ham til sig og overgav ham til Kaninværnet. Arbejdet med at skabe tillid har båret frugt, og Hugo er nu SÅ klar til at finde sin forevigt familie.

Hugo er en stor krabat af en dværgvædder på omkring 1 år. Han har den fineste pels med brune og hvide aftegninger. Han er sund og rask. Han er sundhedstjekket, kastreret, vaccineret og chippet ved Kaninklinikken i Farum den 4. oktober, så han er først hormonfri omkring den 29. november.
Man skulle ikke tro, at Hugos liv startede i angst for mennesker. I dag er han social med kæmpe S. Han er ekstrem opsøgende overfor sine mennesker, og han vil have nus så ofte, han kan få det. Han er en dejlig dreng, som er blomstret op og nysgerrig på livet.

Hugo vil nemt kunne aktiveres, gerne med udfordringslegetøj og måske også tricks. Han er en kvik dreng. Han vil trives bedst som inde frikanin. Han skal være helt tæt på sine mennesker. Men ideelt set, vil det være fantastisk også at kunne komme ud i en løbegård i en have eller på en terrasse.
Hugo vil godt kunne sammen med en ven, men det skal ikke være en meget dominerende type.

Hugo er renlig med forbehold. Pøller kan godt komme flyvende fra højre og venstre. Hugo er glad for bløde ting – altså glad for at tisse på dem. Han er som nævnt lige blevet kastreret, så han er først hormonfri om 7 uger. Det vil sammen med træning formentlig hjælpe på urenligheden.
Hugo vil godt kunne trives med børn (+10 år). Hugo er glad for plejers dreng. Det er vigtigt at understrege, at Hugo nemt bliver forskrækket over høje, pludselige lyde, så meget aktive, larmende børn, vil ikke være det bedste match. Hugo er ikke bange for hunde, hvis de rolige.

Hugo er ikke den mest madglade kanin i verden. Han får Burgess, elsker pileblade, synes æbler og persille godt kan spises, er skeptisk overfor salat, agurk og sommetider også sit hø. Ny familie skal vænne ham stille og roligt til forskellige former for grønt og anden foder. Det er vigtig, at Hugo får grene og godt med hø, da det sliber hans tænder. Kanindyrlæger anbefaler, at hængeører kaniner som Hugo kommer til sundhedstjek 2 gange om året. Hængeørerkaniner har tendens til at ophobe ørevoks, og det kan være meget smertefuldt. Pt får Hugo øredråber for at komme ørevoks til livs.
Vi kan garantere, at Hugo vil højne nusse-niveauet i sin nye familie og være en tro følgesvend for livet.

Kunne du tænke dig at adoptere dejlige Hugo, og give ham det kærlige forevigt hjem han fortjener, så skriv en mail til akutteam@kaninvaernet.dk, og fortæl om dit hjem, og hvad du kan tilbyde. Det vigtigste er, at du er indstillet på at give ham masser af din tid og omsorg.

Hvis I gerne vil støtte Kaninværnets arbejde med at hjælpe nødstedte kaniner, kan I melde jer ind i foreningen for 150 kr. om året eller donere et valgfrit beløb via MobilePay på 311658.