Kaninværnets Akutteam har fået en ny kanin på plakaten. Nina er reddet fra en institution, hvor hun blev udlejet til børn, som håndterede hende hårdhændet og ikke passede godt på hende. Hun er blevet tabt på gulvet, og har levet sit første år i et lille bur som sjældent blev renset. Nina lader sig heldigvis sjældent mærke med sin mørke fortid, og hun er en meget glad og nysgerrig kanin. Hun er allerede oppe til adoption. Herunder introducerer vi Nina, og fortæller lidt om hvad hendes kommende familie kan vente sig. Kender du nogen som skal til at have kanin, så slå et slag for lille Nina.
 
Nina
Nina er en sød, flot og fræk lille spirrevip på 1.700 gram. Hun er ca. 3 år gammel og sprængfuld af energi. Hun undersøger det hele, og hun er helt rolig ved berøring. Hun er opsøgende og nysgerrig, men grundet hendes dystre fortid så er hun stadig lidt forsigtig, og hun går hurtigt i flyverskjul hvis hun sanser fare på færde. Til gengæld kommer hun også hurtigt springende frem igen. Hun vil gerne kæles, men har ofte for meget krudt i røven til at sidde stille. En løbegård vil ikke være tilstrækkeligt til Nina. Hun har brug for frihed til at udfolde sig – for udfolde sig, det gør hun. Alt bliver undersøgt, og enhver krog bliver inspiceret. Pludselig er hun der, og pludselig er hun væk igen.
 
Nina er lige blevet steriliseret, men selvom hun stadig har hormoner i kroppen, så giver hendes eventyrlyst ikke udslag i destruktiv adfærd. Hun har indtil videre ikke udvist interesse for at gnave i tapet eller træpaneler. På trods af den nylige sterilisation så er hun også allerede meget renlig. Der har indtil videre kun være et par kaninkugler, som er røget ved siden af bakken. Det bør alle kaninejere være forberedte på. Men trods hormonerne så har Nina indtil videre kun tisset i toiletbakken. Det tegner rigtig godt for hendes renlighed og rolighed når først alle hormonerne er ude af kroppen.
 
Nina har været med ude et par gange, og hun har drønet rundt på terrassen. Hun har endnu ikke vovet sig op i haven, men hun er ved at tage tilløb. Nina vil sagtens kunne drage nytte af en adoptivfamilie med adgang til et udeområde, og vil sandsynligvis kunne blive helt tryg ved at komme med i haven. Med hendes tryghedssøgende natur så er adgang til et udendørsområde dog ikke bydende nødvendig. Det afgørende er at hun har rigeligt med plads og tryghed i hjemmet.
 
På grund af hendes fortid så egner hun sig ikke til at gå i sele, og hun ønsker ikke at blive løftet. Hun er ikke en god kanin til et barn eller en hektisk børnefamilie. Det er vigtigt at hendes grænser ikke overtrædes, og at hun ikke tvinges til at være social hvis hun ikke har lyst. Hvis hun får kærlighed, tryghed og lov til at tage tingene i eget tempo, så vil Nina til gengæld være en skøn kompagnon til enhver dedikeret kaninelsker. Hun vil være en fantastisk partner-in-crime, så længe du er indstillet på at tage skraldet, når Nina tager benene på nakken.
 
Kunne du tænke dig at adoptere Nina, og give hende det kærlige hjem som hun fortjener, så skriv en mail til akutteam@kaninvaernet.dk med emnet ’Nina’, og fortæl om dit hjem og hvad du kan tilbyde Nina. Har du ikke haft kanin før så hjælper Kaninværnet gerne med at sammensætte et ”startersæt” med toiletbakke, foder, hø osv. Det vigtigste er, at du er indstillet på at give Nina masser af din plads, tid og kærlighed.
 
Du kan se flere billeder af Nina her: https://www.kaninvaernet.dk/akut-teamet/
 
Ps: Kaninværnet leder efter plejefamilier på Sjælland. Hvis du bor på Sjælland, og har plads og energi til at åbne dit hjem for kaniner, som har akut brug for midlertidig pleje, så skriv en mail til akutteam@kaninvaernet.dk.