SKØNNE RASMUS ER TIL ADOPTION
Så er der kommet en ny kanin i pleje hos Kaninværnet.
Det første man tænker, når man møder Rasmus er; han er bare en god dreng – punktum. Længere er den ikke, og det er han virkelig trods en drøj start på livet.
Rasmus blev dumpet af sin tidligere familie og har i en periode løbet rundt i forskellige haver i Slagelse, hvor nogle børn til sidst fik fanget ham. Herefter kom han i midlertidig pleje, og nu er han i pleje hos en af Kaninværnets dygtige plejere i Roskilde. Vi er ikke et øjeblik i tvivl om, at han har været burkanin, da han i starten ikke kunne stå på bagbenene på grund af manglende muskelkraft.
Rasmus er en blandingsrace med wieneraftegninger i den smukke rød/brunlige pels. Han kendetegn er klar hans hvide snude, som næsten lyser op i mørket. Han har en flot, flot kampvægt på 2,2 kilo. Rasmus er sundhedstjekket, kastreret, vaccineret og chippet hos Kaninklinikken i Farum. Vi anslår, han er mellem 1,5 til 2 år.
Rasmus er en stille og rolig dreng. Han elsker, hvis man ligger på gulvet, og han kan få lov til at dutte til en for opmærksomhed, for at få godbidder og stjæle sig til lidt nus. Rasmus kan godt lide nus, men han vil helst selv bestemmer, hvornår det er nussetid. Hans ekspertise er badutspring på tæppe, og det er han mester i.
Rasmus er indekanin nu, men vil trives både som inde og ude frikanin. Han vil kunne sættes ud til juni næste år. Vigtigt er også – uanset om han skal være inde eller udekanin – at sørge for godt med aktivering og god plads, så han kan få vedligeholdt sin nyvundne muskelmasse i benene.
Vi vil anbefale, at Rasmus bliver sammenført med en ven nu eller på sigt. Han vil have godt af at få en ven, han kan gå på opdagelse med, lave badutspringskonkurrencer med og støtte sig op af. Rasmus vil godt kunne blive adopteret af en familie med børn (10+), der lærer at respektere hans grænser, f.eks., at løft ikke er et hit. Rasmus er vandt til kat hos plejer.
Rasmus er et madøre, men han er også selektiv i, hvad han spiser. Hvis du ikke er hurtig nok med servering af maden, hopper Rasmus selv op i madspanden som var det en tag selv buffet. Hans favoritspiser er Burgess foderpiller, Alpin hø fra PetDK, grønt, mælkebøtter og diverse godbidder. Rasmus har en holdning til, hvad god mad er ligesom de fleste kaniner har.
En ny familie kan glæde sig over, at Rasmus er meget renlig. Det er kun ganske få pøller, der bliver tabt i farten. Så gem bare Urin off sprayen væk.
Vi kan garantere, at Rasmus vil blive den kærligste udvidelse af en familie og fremkalde smil på læben med alle hans dejlige badutspring. Det er så livsbekræftende.

Kunne du tænke dig at adoptere skønne Rasmus, og give ham det kærlige hjem han fortjener, så skriv en mail til akutteam@kaninvaernet.dk, og fortæl om dit hjem, og hvad du kan tilbyde. Det vigtigste er, at du er indstillet på at give ham masser af din tid og kærlighed.

Kaninværnet søger med lys og pandelygte efter plejere i hele landet. Kunne du tænke dig at høre mere om at være plejer, send en mail til akutteamkoordinator, Sara Lee Olsen på akutteam@kaninvaernet.dk.