Kaninværnet siger velkommen til Cody og Ekko!

Kaninværnets Akutteam byder endnu engang velkommen til et nyt akutprojekt. Denne gang er der tale om et kaninpar. Cody og Ekko stod i den uheldige situation, at deres ejer pludselig stod med en livsændring, som gjorde at hun måtte give kaninerne fra sig. De er nu indlogeret hos en af vores skønne plejefamilier, indtil de finder det helt rigtige forevigt-hjem. Cody og Ekko er et sandt drømmepar, og er helt perfekte til en ny (men engageret) kaninejer. Hvis alle startede med et par som dem, så ville der være langt mindre tryk på internaterne. De er oppe til adoption på siden, og bortadopteres kun sammen, kun som indekaniner, og naturligvis kun til et frit liv uden bur.

De er begge renlige, om end der naturligvis kan hoppe lidt kaninkugler med op ad toiletbakken når det går stærkt. De har ikke mødt andre dyr, men har været vandt til børn, som har interageret på Cody og Ekkos præmisser. Er man villig til at respektere deres grænser, og sørge for at børnene ikke stresser dem, så kan Cody og Ekko sagtens fungere i en børnefamilie. Det er dog særligt vigtigt, at Cody ikke løftes eller presses til samvær.

Herunder introducerer vi Cody og Ekko, og fortæller lidt om hvad deres kommende familie kan vente sig. Kender du nogen som skal til at have kanin, så slå et slag for de to. De er som nævnt et helt perfekt par. Du kan se flere billeder af dem på adoptionssiden.

Cody

Cody (blågrå) er den fineste lille dværgvædder. Han er fylder 3 år til maj. Han er fuldt af personlighed, og er meget nysgerrig. Selvom han (modsat Ekko) er lidt forsigtig anlagt, så er han alligevel en regulær eventyrer. På løbetur i haven er han den første ude og den sidste inde. Cody bryder sig – som de fleste andre kaniner – ikke om at blive løftet. Han er til gengæld med på den værste når det foregår på gulvet. Han fremstår en smule reserveret i starten, men når man først vinder hans tillid er han også en nusseprins der gerne runderer sofaen.

Cody er sund og rask. Han har fået slebet tandspidser for et år siden, men ved nyligt sundhedscheck var der ingen tegn på, at det vil være et gennemgående problem. Det burde sagtens kunne holdes nede med rigeligt adgang til gnavemateriale (groft hø og grene).

Cody er glad for ærteflager og papkasser han kan gnave i. Han er også stor fan af at flade ud højt oppe, hvor han har overblik over hele sit kongerige.

Ekko

Ekko (rød) er en charmerende New Zealand Red blanding på 2,5 år og ca. 3kg. Hun er enormt social og kælen, og er generelt en rigtig hyggefis som altid er klar på nus. Hun er også meget madglad, og kommer hoppende i fuldt firspring når maden serveres, uanset om det er foderpiller, ærteflager eller bare høposen som efterlades på gulvet. Tørrede mælkebøtter og persille er dog storfavoritter.

Ekko er en magelig kanin. Hun vil gerne ud og kigge en tur i haven, men hun opererer efter devisen: Ude godt men hjemme bedst. Hun vender hurtigt tilbage til sin hyggekrog, når hun er krudtet af.

Hun har lidt indsnævring i ørerne, men det burde ikke give anledning til bekymring for en fremtidig adoptivfamilie.

Kunne du tænke dig at adoptere Cody og Ekko, og give dem det kærlige hjem som de fortjener, så skriv en mail til akutteam@kaninvaernet.dk, og fortæl om dit hjem og hvad du kan tilbyde de to dejlige basser. Har du ikke haft kanin før så hjælper Kaninværnet gerne med at sammensætte et ”startersæt” med toiletbakke, foder, hø osv. Det vigtigste er, at du er indstillet på at give dem masser af din tid og kærlighed. Du er også velkommen til at skrive, hvis du har lyst til at hjælpe vores akutteam fx ved at være plejefamilie eller hjælpe med transport.