fbpx

Støt Kaninværnet

Et årsmedlemskab koster kun 150 kr.

Rigtige kaniner er frikaniner!

Bliv klogere på kaniner!

Adopt - don't shop!

Mange kaniner venter på et nyt og kærligt hjem.

Neutralisering

Folk er ofte i tvivl om hvorvidt det er fornuftigt at neutralisere/sterilisere deres kaniner. Har man kun én kanin er det nærliggende at tro, at der ikke er nogen grund til at neutralisere. Neutralisering er imidlertid enormt vigtigt hos kaniner. Dels så formerer kaniner sig – som bekendt – meget hurtigt, og selv garvede dyrehandlere/avlere er notorisk dårlige til at kønsbestemme kaniner. To “hankaniner” kan hurtigt blive til rigtig mange kaniner, som så må lade livet eller gøre krav på et af de alt for få hjem.

Der er imidlertid mange andre fordele ved at neutralisere sin kanin, også selvom man kun har én kanin. For det første vil kaninen sandsynligvis leve betydeligt længere. Ikke-neutraliserede hunkaniner har over 80% risiko, for at udvikle livmoderkræft. Samtidig vil kaninen være langt mindre frustreret af hormoner, hvilket generelt vil være positivt for hendes velfærd.

Neutralisering gør det også betydeligt lettere at renlighedstræne/bakketræne kaninen. Intakte kaniner er kendte for at strinte, mens neutraliserede kaniner som regel kan blive helt renlige.

Endnu en fordel ved neutralisering er, at kaniner generelt bliver mere snaksaglige og mindre destruktive. Intakte kaniner har større tendens til at gnave i møbler, paneler og tapet.

En sidste vigtig fordel ved neutralisering er, at det giver mulighed for at bonde kaninen med at anden kanin. Der er intet skønnere end at se et kaninpar ligge i ske og putte, men det forudsætter at begge er neutraliserede, da kaninerne ellers vil forsvare deres territorium aggressivt.

HUSK! Det er vigtigt at søge en kaninkyndig dyrlæge ved neutralisering. Kaninen må IKKE faste før operationen, og bør efterfølgende få smertestillende i mindst 3 dage. Er dyrlægen ikke indforstået med dette, bør man søge en anden dyrlæge. Kaninværnet er ved at udarbejde en liste over kaninkyndige dyrlæger i Danmark. Du kan finde Frikanins liste her.