• By og postnummer: Hedensted, Midtjylland (transport til hele landet er mulig)
  • Navn: Anna
  • Køn: Hunkanin
  • Alder: 2-3 år (estimeret)
  • Neutraliseret: Ja, samt sundhedstjekket, chippet og vaccineret ved Lillebælt Dyreklinik
  • Race: Rex
  • Vægt: 3,8 kilo
  • Inde/ude: Ude i stald

Så er der kommet en ny kanin i pleje hos Kaninværnet.

Anna har haft en grum start på livet.

Hun skulle have været foder, hun er blevet båret i nakkeskindet, fejlfodret og ofte manglet mad/vand. Anna har boet i et tremmebur INGEN dyr burde opholde sig i – heller ikke midlertidigt. Oddsene for, at Anna nogensinde ville blive klar til en ny familie har været dårlige. Anna har skullet lære, at ikke alle mennesker vil hende ondt. Anna er heldigvis en fighter, så hun er nu klar til adoption. Slå et slag for vores seje Anna, og del gerne opslaget. Anna fortjener SÅ meget at blive en del af en familie, der virkelig vil hende.

Anna

Anna er en sund og rask rex kanin på omkring 2-3 år. Hun er steriliseret, vaccineret og chippet ved Lillebælt Dyreklinik. Anna er meget nysgerrig. Hun opsøger selv plejers kontakt. Hun kommer for eksempel altid løbende hen til hegnet, når plejer kommer ud til hende, og hun hopper rundt efter plejer, når plejer går inde ved hende. Anna kommer også springende, når man kalder hendes navn.Anna er ikke fan af nus på kroppen. Hvis man nusser hende på kroppen, hopper hun væk. Man må nusse hende på hovedet – det nyder hun. Hun er aldrig aggressiv, når hun siger fra. Plejer har trænet hende til selv at gå i transportkassen, hvis hun skal håndteres for eksempel ordne kløer eller give medicin. Giver man en godbid efterfølgende, er Anna hurtig til at tilgive.

Anna bor pt. i en stald, men vil trives bedst som indekanin – ikke mindst på grund af hendes ‘sarte’ poter. Men adgang til have/løbegård ude siger Anna ‘ja tak’ til. Hun er en kanin med meget energi. Hun laver binkies og zoomies hver dag, og hun elsker at hoppe op på ting. En ny familie skal sørge for hegn på minimum 70 cm.

Anna vil både kunne leve alene eller sammen med en ven. Vores vurdering er, at Anna vil forsøge at blive den dominante i et forhold, da hun er en bestemt dame, så hun skal sammenføres med en blid, underdanig kanin.

Anna vil godt kunne trives med større børn, der kender hendes grænser bl.a., at hun ikke er fan af løft og nus på kroppen. Det kræver, at børnene er indstillet på at være forsigtige med og omkring Anna.

Anna er vant til hunde (store). Det tager hun helt cool. Dog er hun meget bange for katte.Vi kunne skrive en lang roman om mad, for Anna er MEGET madglad. Anna ELSKER også grene. Det er derfor et MUST, at hendes nye familie giver hende grene at gnave i hver dag.

Anna får karakteren 12 i renlighed. Det hele sker i bakken – også selvom hun hos plejer har “naboer” i form af andre kaniner på begge sider.Anna har tendens til potesår som er klassisk for rex kaniner. Det er derfor vigtigt, at ny familie sørger for underlag af naturmateriale, klipper hendes negle regelmæssigt, og sørger for, hun ikke bliver overvægtig. Vi anbefaler altid, at en ny familie tager til sundhedstjek med deres kanin hvert halve år og vedligeholder deres vaccination.

Kunne du tænke dig at adoptere Anna, og give hende det kærlige forevigt hjem hun fortjener, så skriv en mail til akutteam@kaninvaernet.dk, og fortæl om dit hjem, og hvad du kan tilbyde. Det vigtigste er, at du er indstillet på at give Anna masser af din tid og omsorg.

Hvis du vil støtte Akutteamets arbejde med at hjælpe nødstedte kaniner som Anna, kan du:- Bliv medlem af Kaninværnet for 150 kr. om året – Donere et valgfrit beløb på MobilePay 311658, skriv AKUT i kommentarfeltet, så går din donation direkte til vores Akutteam.