Støt nu

Aggressioner hos kaniner

Udfordringer med kaniner

Der kan være mange grunde til,
at en kanin viser aggressiv adfærd

Der kan være mange grunde til, at en kanin viser aggressiv adfærd.
Ofte handler det om forkert håndtering.
Hvis din kanin bider ud efter dig eller på anden måde prøver at angribe dig, er der her nogle gode overvejelser.

Er din kanin lukket inde i et bur?
Kaniner har brug for meget plads og motion hver dag. Får de ikke det, kan de blive frustrede, hvilket kan udvise sig i form af aggresivitet eller passivitet. Ved at give din kanin tilstrækkelig med plads og aktivering, vil den aggresive adfærd sandsynligvis forsvinde af sig selv.

Trænger du dig ind på dine kaniners territorie?
Kaniner har brug for et sted hvor de kan være i fred fra både mennesker og andre dyr. Nogle kaniner bliver meget frustrerede, hvis du pludselig stikker hånden ind til dem eller begynder at rode ved deres ting. Ofte ses det, omkring fodring. Kaninen ønsker at beskytte sin mad. Du kan vælge at fodre, når kaninen ikke er til stede eller fx give foder i en foderbold. Skal du rengøre kaninens base, så vent til din kanin er gået ind i et andet værelse eller ud i haven.

Håndterer du din kanin korrekt?
Kaniner bryder sig ikke om at blive løftet. I naturen bliver de kun løftet, når et rovdyr har fået fat i dem og disse instinkter er stadig meget intakte i de fleste kaniner. Når du skal socialisere med din kanin, så læg dig ned på gulvet, så i er i øjnhøjde. Ved at lade kaninen blive på gulvet skaber du tryghed for kaninen. Der er situationer hvor det kan være nødvendigt at løfte din kanin fx i forbindelse med klipning af kløer. Hvis din kanin er meget aggresiv i forbindelse med løft, kan du forsøge at lade kaninen blive på gulvet under kloklip. Det kræver træning og en masse godbidder, men nogle kaniner kan lære det.

Er din kanin neutraliseret?
Kaniner der ikke er neutraliserede kan udvise aggressiv adfærd. Det skyldes hormonelle frustrationer fx hvis der ikke er en partner at parre sig med eller hvis en hun beskytter sine unger. Det er meget vigtigt for en kanins sundhed og trivsel, at den bliver neutraliseret.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tom
    WordPress Cookie Plugin af Real Cookie Banner