Støt nu
kaniner og renlighed

Kaniner og renlighed

Kaniner i hverdagen

kaniner kan lære at bruge toiletbakke

Kaniner kan lære at bruge en toiletbakke, ligesom en kat. I modsætning til en kat, er det dog ikke altid, du selv kan bestemme, hvor toiletbakken skal stå. Sæt toiletbakken det ønskede sted og hvis dine kaniner vælger at have toilet et andet sted (ofte i et hjørne), flytter du toiletbakken derhen. Hvis du insistere på at toiletbakken skal stå et anden sted, kan du forsøge at flytte den gradvis over mange dage, indtil den til sidst står, hvor du ønsker det. Det er ikke altid denne teknik lykkedes. Det kan være nødvendigt at afspærre området, hvor dinen kaniner gerne vil gå på toilet, indtil de accepterer det nye sted. Det nemmeste er at indrette sig efter sine kaniner.

Det vil være nødvendigt at have toiletbakker flere steder i huset/lejligheden, da de ikke er indstillet på at løbe alt for langt, når de skal på toilettet. Hvor mange afhænger meget af dine kaniner.

Kaniner bliver aldrig 100% renlige. Der vil altid ryge en pølle ved siden af i ny og næ, ligesom hø også vil forvilde sig ud på gulvet og fældeperioderne sætter også sine tydelige spor på tæpper og møbler.

Vær også opmærksom på, at kaniner pøller når de spiser. Derfor er det praktisk, at have en toiletbakke under deres høhæk.

Der er forskellige forhold der kan påvirke kaniners renlighed:

Er din kanin syg, kan turen op i toiletbakken virke svær og uoverkommelig. Tag altid kontakt til en dyrlæge, hvis din kanin virker passiv eller pludselig ikke er renlig mere.

Er dine kaniner ikke neutraliserede, vil de strinte og markere rundt om i huset. Kaninværnet anbefaler, at man neutralisere sine kaniner uanset om man har én kanin eller flere og uanset om det er en dreng eller pige.

Selv om dine kaniner er neutraliserede, vil de ofte reagere med strint og markering, hvis de kan lugte fremmede kaniner på deres territorie. Hvis du skal sammenføre kaniner, vil du derfor komme ud for at kaninerne ikke længere er renlige. Når kaninerne er succesfuldt sammenført, vil de ikke længere have behov for at markere deres territorie.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tom
    WordPress Cookie Plugin af Real Cookie Banner