Støt nu
Kaninværnets mission

Mission for Kaninværnet

Kaninværnet er Danmarks eneste dyreværnsforening for kaniner

Kaninværnet er Danmarks første og eneste dyreværnsforening med eksklusivt fokus på kaninvelfærd.
Foreningen er skabt som en konsekvens af, at kaniner er et både meget populært og et meget misforstået kæledyr i Danmark.

Mange kaniner lever deres liv i små bure, som ikke tilgodeser deres naturlige behov. I de fleste tilfælde skyldes kaninernes dårlige velfærd, at deres ejere ikke har den nødvendige viden til at sikre høj velfærd. Der eksisterer mange myter om fodring og håndtering af kaniner, som ikke bare er misforståede men også direkte skadelige. Kaniner bliver ofte anset for et andenrangskæledyr eller et “begynderdyr”. Den manglende forståelse for kaniners krævende og komplekse livsverden er en af de primære grunde til, at mange kaniner lever sørgelige liv. Kaniners status som “børnedyr” medfører også, at enormt mange kaniner aflives eller indleveres på internater, når deres unge ejere mister interessen.

Vores formål

Kaninværnet har til formål at afhjælpe de ovenstående problemstillinger. Dette gør vi ved at afmontere myterne om kaninhold. Vi informerer nuværende og potentielle kaninejere om de glæder og udfordringer, som hører med til at tage vare på kaniner. Vi arbejder for at udbrede viden om kaniners behov og trivsel. Samtidig er vi en stemme for kaniner når lovgivningen reguleres. Vi samarbejder desuden med kanininternater og kaninfristeder. På denne måde hjælper vi hjemløse kaniner, der har brug for nye hjem. Vi har ambitioner om på sigt at anlægge vores egne kanininternater rundt omkring i landet.

Hvem er vi?

Kaninværnet består på stående fod af en bestyrelse på fem dedikerede medlemmer.
Disse medlemmer varetager at vokse foreningen til en størrelse, hvor den, udover at lave informerende arbejde, også får mulighed for at bygge og drive internater. Samtidig ønsker organisationen at bistå økonomisk til dyrlægebehandling af kaniner, der redes fra kummerlige forhold.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tom
    WordPress Cookie Plugin af Real Cookie Banner