Støt nu
neutralisering af kanin

Neutralisering

ny med kaniner

to “hankaniner” kan hurtigt blive til rigtig mange kaniner

Folk er ofte i tvivl om hvorvidt det er fornuftigt at neutralisere/sterilisere deres kaniner. Har man kun én kanin er det nærliggende at tro, at der ikke er nogen grund til at neutralisere. Neutralisering er imidlertid enormt vigtigt hos kaniner. Dels så formerer kaniner sig – som bekendt – meget hurtigt, og selv garvede dyrehandlere/avlere er notorisk dårlige til at kønsbestemme kaniner. To “hankaniner” kan hurtigt blive til rigtig mange kaniner, som så må lade livet eller gøre krav på et af de alt for få hjem.

Neutraliserede kaniner
trives bedre

Der er imidlertid mange andre fordele ved at neutralisere sin kanin, også selvom man kun har én kanin. For det første vil kaninen sandsynligvis leve betydeligt længere. Ikke-neutraliserede hunkaniner har over 80% risiko, for at udvikle livmoderkræft. Samtidig vil kaninen være langt mindre frustreret af hormoner, hvilket generelt vil være positivt for dens velfærd.

Flere fordele ved neutralisering

Renlighed

Neutralisering gør det også betydeligt lettere at renlighedstræne/bakketræne kaninen. Intakte kaniner er kendte for at strinte, mens neutraliserede kaniner som regel kan blive helt renlige.

Mere snaksalige og mindre destruktive

Endnu en fordel ved neutralisering er, at kaniner generelt bliver mere snaksaglige og mindre destruktive. Intakte kaniner har større tendens til at gnave i møbler, paneler og tapet.

Bonding med andre kaniner

En sidste vigtig fordel ved neutralisering er, at det giver mulighed for at bonde kaninen med at anden kanin. Der er intet skønnere end at se et kaninpar ligge i ske og putte, men det forudsætter at begge er neutraliserede, da kaninerne ellers vil forsvare deres territorium aggressivt.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tom
    WordPress Cookie Plugin af Real Cookie Banner