Nyheder

Her kan du læse om nyheder der er relevante for kaninvelfærden i Danmark. Det kan både være nye tiltag fra Kaninværnet og nyheder omkring fx sygdomsudbrud eller lovgivning.


Én pose kaninaktivering, tak!

Servicemedarbejderen i Silvan nåede at blinke 4 gange før han gentog mit spørgsmål: “Gravemateriale til kaniner?”
Det var en regnvåd søndag i februar. Kaninerne kedede sig i den lille lejlighed og jeg besluttede derfor, at det skulle være dagen, hvor de fik en gravekasse. Jeg havde gået rundt en halv times tid og kigget på pottemuld, perlesten og barkflis – da servicemedarbejderen kom forbi og spurgte om han kunne hjælpe. Jeg kunne jo bare have afslået. Men på den anden side kunne han jo ligeså godt lære det.
Lige som dem i Harald Nyborg for længst har lært, at komposthegn hedder “kaninhegn” og træpiller er til toiletbakken.

Han gik til opgaven med oprejst pande.

Men jeg måtte afvise alle hans forslag. Dur ikke! For farligt. For grissende. For hårdt ved fusserne. Til sidst kom han med 10 liter leca (små, hule lerkugler). Og hvad siger man egentlig til det? Jeg sagde ja. Hvor intet vover. Og jeg ville i hvert fald ikke tomhændet hjem. Som en pioner inden for kaninunderholdning må man jo gå nye og utraditionelle veje.

Jeg takkede mange gange for hans hjælp (og tålmodighed) og modstod fristelsen til at spørge, om han også kunne hjælpe med noget gravekasse.

Kan leca bruges som gravemateriale? Hos mig har én ud af to kaniner godkendt det. Vi tester i øjeblikket en kombination af sand og leca og indtil videre er det en succes. Bonus: Sandet bliver tungere at grave i, så betydeligt mindre gravemateriale lander på gulvet 😀

Du kan du finde mere inspiration til aktivering af dine kaniner her.

 

Generalforsamling 2019

Kaninværnet afholder Generalforsamling lørdag d. 16. marts 2019, på vores adresse i Nykøbing F.

Bestyrelsen vil være til stede og der vil være lidt godt til ganen.

Pga. spisning er tilmelding nødvendig (senest 11. marts) til info@kaninvaernet.dk.

Alle medlemmer er velkomne og vi glæder os til at se dig =)

Forslag, der ønskes behandlet på den ordinære generalforsamling, skal skriftligt være
bestyrelsen i hænde senest 10 dage før generalforsamlingen.

 

Kanintimen i Dyrlægehuset Kolding

Dyrlægehuset Kolding afholdte for nylig “kanintimen”, hvor dyrlæge Margaretha Bek fortalte lidt om mave tarm problemer, E. Cuniculi og parasitter hos kaniner. I den forbindelse var vores bestyrelsesmedlem, Dorte Rande, blevet inviteret til at fortælle lidt om Kaninværnet. Det blev til en hyggelig time med mange gode spørgsmål fra de tilhørende. Folk var især begejstrede for at høre om vores kommende tiltag. Kaninværnet siger tak til Margaretha og resten af Dyrlægehuset for deres fokus på kaniner, og for at vi måtte komme og fortælle om projektet.

HURRA! Nu findes der et værn for kaniner!

Kaninværnet er Danmarks første og eneste dyreværnsforening med eksklusivt fokus på kaninvelfærd. Foreningen er skabt som en konsekvens af, at kaniner er et både meget populært og et meget misforstået kæledyr. Læs mere om Kaninværnet her Kaninværnet er Danmarks første og eneste dyreværnsforening med eksklusivt fokus på kaninvelfærd. Foreningen er skabt som en konsekvens af, at kaniner er et både meget populært og et meget misforstået kæledyr. Læs mere om Kaninværnet her

Adopter en kanin!

Lige nu sidder rigtig mange kaniner rundt om på landets internater og venter på en ny familie. Kaninværnet samarbejder bl.a. med Guldborgsund Kaninhjem, som året rundt får kaniner ind, som af den ene eller anden grund er uønskede hos deres familie. Mange af kaninerne bærer præg af, at have haft for lidt plads, fået forkert mad samt generel manglende omsorg og pleje.

Marie-Louise Petersen som, sammen med sin mand, står for den daglige drift af Kaninhjemmet fortæller:

Jeg gør meget ud af, at finde det helt rigtige match mellem kanin og hans eller hendes nye familie. Nogle af vores kaniner har haft rigtig mange hjem før de kommer til os og det er derfor vigtigt, at jeg finder et godt og blivende hjem. Kaninernes behov og krav, kan være meget forskellige. Nogle har brug for meget ro og stor tålmodinghed fra sin nye familie. Andre har brug for opmærksomhed og aktivering. Andre igen kan have brug for særlig pelspleje eller medicinering. Uanset hvad, følger jeg altid kaninerne og deres nye familier tæt og står klar med råd og vejledning, hvis de skulle få brug for det.

 

Mød kaninerne der er til adoption her

Har du lyst til at åbne dit hjem op for en eller flere af disse skønne kaniner? Så kan du læse mere om kaninerne på vores adoptionsside. Du er velkommen til at skrive til Marie-Louise fra Guldborgsund Kaninhjem eller til Dorte fra Skovløkken Kaninhotel på fyn og få mere information om kaninerne. Du finder kontaktinformationer på adoptionssiden.

Rigtige kaniner er frikaniner!

Kaniner er født til at hoppe og springe, gnave og grave. De har brug for masser af plads, aktivering og kærlighed, for at holde sig sunde og glade. Kaninværnet anbefaler, at du holder din kanin som frikanin. Du kan læse mere her på siden om hvordan du indretter en god base til dine kaniner.
Kaniner er meget sociale dyr. De er vant til at bo i store kolonier, hvor de putter sammen og plejer hinanden. Når du får dine kaniner hjem, vil du opdage, at de tager stor del i din hverdag. De vil hurtigt finde nogle yndlingssteder i huset, men vil også opsøge dig hvor du er. Måske falder der en godbid og noget nus af? Hvis du bor i lejlighed, kan du give dine kaniner mere plads, ved at tænke i højder. Kasser og hylder der kan hoppes op på, er ofte en stor succes. Og mange kaniner elsker at ligge i vindueskarme, hvor de har et godt overblik over både ude og inde.