fbpx
KANINER HOLDT I TREMMEBURE UNDER KUMMERLIGE FORHOLD PÅ JYSK PELSFARM

KANINER HOLDT I TREMMEBURE UNDER KUMMERLIGE FORHOLD PÅ JYSK PELSFARM

Lige før nytåret ramte os, fandt myndighederne langt over 200 mink på en pelsfarm nord for Viborg. I produktionshallen stod også katte, ræve og kaniner i bure i bidende frost. Kaninerne var foder til rævene.
Medierne og politikkernes fokus har været på kattene, og næsten ingen har nævnt kaniner, og de mildest talt kummerlige og fuldstændig uacceptable forhold de levede under.
Kaninerne levede i deres egen afføring, de havde minimalt med halm til at varme sig ved (der var omkring -5 grader i hallen), der var ikke plads til at bevæge sig ordentligt, de gik på tremmer så deres fusser blev ødelagte og med smerter til følge. Kaniner bør ALDRIG holdes under sådanne forhold uanset om de er til slagt, kæl e.l.
Vores Dyrevelfærdslov burde ikke tillade at forhold som disse er mulige og lovlige – uagtet om det er katte, kaniner eller andre dyr. Fødevarerminister, Rasmus Prehn, vil fremlægge forslag til ny bekendtgørelse, som vil forbyde, at katte holdes under sådanne forhold, i bur. Husk også kaninerne, kære politikere!

 

Tak til foreningen, De Glemte Danske Ræve, for utrætteligt at have sat fokus på sagen og fået politikerne i tale.
DEL GERNE OPSLAGET PÅ FACEBOOK – giv kaninerne en stemme.

 

Fotos lånt af De Glemte Danske Ræve.


EN REDNINGSKANINS VEJ TIL KANINVÆRNET

EN REDNINGSKANINS VEJ TIL KANINVÆRNET

I torsdag tikkede der en mail ind til Kaninværnets Akutteam. En kvinde skrev, hun havde reddet en kanin fra et liv i bur. Den gik i sit eget skidt.
I søndags kom den lille hankanin i pleje hos os. Kvinden, der havde taget kaninen til sig, kørte den til Fyn til en af vores akut chauffører, som så fragtede den over Storebæltsbroen, hvor hun mødtes med en anden af vores chauffører. Tenna kørte den lille gut det sidste stræk til plejer i Roskilde.
Nu er den lille guttermand ved at falde til hos plejer. Han skal, når han er klar, sundhedstjekkes, kastreres, vaccineres og chippet ved kanindyrlæge. Først herefter er han klar til adoption.
Hvis I vil støtte akutteamets arbejde med at hjælpe kaniner i nød, så kan I donere direkte til Akutteamet på MobilePay 31 16 58. Skriv AKUT i bemærkningsfeltet. Tak for jeres støtte.
VIL DU VÆRE KANINPLEJER FOR KANINVÆRNET?

VIL DU VÆRE KANINPLEJER FOR KANINVÆRNET?

Lige nu søger vi nye plejere, der har lyst til at gøre en kæmpe forskel for en eller flere kaniner.
For at give et indblik i, hvad det vil sige at være plejer for Kaninværnet, har vi talt med en af vores seje plejere. Mød derfor Jane, som indtil videre har haft fire kaniner i pleje.

 

Jane fortæller:
”Vi valgte i sin tid at blive plejere for Kaninværnet, fordi vi kunne se, vi kunne gøre en forskel – og så endda uden at forlade hjemmets fire vægge. Det, at man kan passe kaninerne hjemme, gør det hele lidt mere overskueligt. Og så betyder det bare, at man lynhurtigt lærer kaninen at kende og dermed også kan hjælpe med at lave gode beskrivelser af kaninen til dens fremtidige blivende hjem samt formidle, hvilke hensyn, der eventuelt skal tages. Vi er med hele vejen.”
”Det er også rart, at der bliver lyttet til plejerne. At vi har indflydelse på, hvor kaninen kommer hen, fordi vi kender den bedst. Og så selvfølgelig, at vi til enhver tid har støtte og vejledning fra de dygtige mennesker i Kaninværnet, og fra de andre plejere, hvis der er noget, vi er i tvivl om.”
”Det lyder som om, det er noget, vi bruger rigtigt meget tid på, men det er det sådan set ikke. Plejekaninerne er jo bare en del af hverdagen. Og selvfølgelig har der været nogle, som har haft brug for ekstra opmærksomhed ift. selvværd, håndtering og tillid. Men man bliver jo også vild med kaninerne, så det føles ikke som arbejde.”

 

Jane fortsætter:
”Fordi man bliver lidt forelsket i hver og en af kaninerne, er det sværeste ved at være plejer helt klart at tage afsked med dem. I starten var det vildt svært! Men nu har vi gjort op med os selv, at kaninerne kun er til låns, og at det helt rigtige hjem jo findes et sted. Det kan selvfølgelig også være psykisk svært, hvis man får en kanin ind, som har det rigtigt skidt pga. fx misrøgt, at den er blevet dumpet, er bange og utryg. Men her gør man jo bare om end en endnu større forskel for kaninen.”

 

Jane har også et godt råd til dig, der overvejer at blive plejer i Kaninværnet:
”Gør op med dig selv fra starten, at man bliver forelsket i hver eneste kanin, så man skal være afklaret med at give slip igen. Vær derudover indstillet på at få et fantastisk netværk, der brænder for kaninernes ve og vel, og som man aldrig skal være nervøs for at spørge om råd, vejledning eller andet hos.”
Overvejer du at blive kaninplejer hos Kaninværnet? Så tøv ikke med at kontakte os på: akutteam@kaninvaernet.dk.
Fortæl gerne lidt om dig selv, om de forhold du kan tilbyde en plejekanin, har du erfaring med kaniner.

 

Foto er af Leah, en af de kaniner, Jane har haft i pleje.
NÅR ÉN HØBALLE IKKE ER NOK…

NÅR ÉN HØBALLE IKKE ER NOK…

Kaninværnets plejekaniner spiser MEGET hø. For at minimere vores plejeres udgifter til mad, henter vi usprøjtet hø hos landmænd, der kan levere høet til en meget billig penge. Vores frivillige transportører fragter det rundt til vores plejere eller mødes med dem på halvvejen. Vi synes selv, vores frivillige er de sejeste.
Foto: Vores akutplejer, Victoria, har lige hentet hø hos landmanden.
PS. der er også hø (og halm) til Victorias heste med i den sending 🙈
CORNELIUS LEDER MED LYS OG LYGTE EFTER SIT FOREVIGT HJEM – ER DET HOS DIG?

CORNELIUS LEDER MED LYS OG LYGTE EFTER SIT FOREVIGT HJEM – ER DET HOS DIG?

 • By og postnummer: Kirke Eskilstrup, Vestsjælland (transport til hele landet er muligt)
 • Navn: Cornelius
 • Køn: Han
 • Født: Omkring 3 år
 • Neutraliseret: Ja, samt vaccineret og chippet
 • Race: Dværgkanin, vægt 2,1 kilo
 • Inde/ude: Ude i stald (med tilvænning til indetemperatur, kan han blive indekanin)

Så er en ny kanin klar til adoption gennem Kaninværnet.

Kaninværnets Akutteam blev i start november 2021 kontaktet af en dyrlæge, som var blevet bekendt med 2 kaniner, der levede under kummerlige forhold hos en kvinde, der ville dem det godt, men ikke havde ressourcerne til at drage omsorg for dem. Heldigvis kunne vi hjælpe. Vi måtte dog sige farvel til Cornelius’ makker, Ingolf, grundet alvorlig sygdom, men Cornelius er i tip-top form og er nu klar til adoption.

Herunder introducerer vi den skønne Cornelius, og fortæller lidt om, hvad hans kommende familie kan vente sig. Kender du nogen, som skal til at have kanin, så slå et slag for Cornelius.

Om Cornelius
Cornelius er en sund og rask dværgkanin med de smukkeste aftegninger i pelsen – han er en flot fyr. Han er blevet estimeret til at være omkring 3 år af dyrlæge. Han har en misundelsesværdig fin kampvægt på 2,1 kilo. Han er start november 2021 blevet kastreret, vaccineret og chippet. Han er hormonfri nu.

Cornelius er en helt igennem en dejlig nysgerrig og glad kanindreng. Han har hos plejer udviklet sig meget, og er blevet mere opsøgende. Han er gået fra at være lidt skeptisk overfor nus til nu at nyde det – hovednus gør ham helt salig.

Han er en meget aktiv lille fyr, og han vil rigtig gerne aktiveres. Han er særdeles madmotiveret og vild med at søge efter godbidder. Han er også god til at aktivere sig selv med at lege (kaste med ting) og gnave i pinde.

Han er meget madglad og bestemt ikke kræsen. Han er særligt glad for godbidder, og han gumler masser af hø og stort set alt grønt. Han spiser ikke så meget Burgess (kan med fordel skifte til andet), men de ryger ned.

Børn, andre dyr, kaninven
Der har ikke været børn hos ham hos plejer, men plejer vurderer, at såfremt børnene er rolige og respekterer hans grænser, vil han godt kunne trives i en børnefamilie.

Cornelius er i pleje i en kaninpension. Han er meget interesseret, når han får nye naboer, men skal lige markere sit territorium med pøller langs kanten af sin indhegning. Hvis Cornelius skal sammenføres med en ven, vurderer vi, han vil forsøge at blive nr. 1 i hierarkiet.

Pleje, renlighed mv.
Cornelius er sund og rask og har ingen særlige krav til pleje. Han er som så mange andre kaniner ikke vild med at blive løftet op, men han har accepteret det, hvis det er nødvendigt – uden at blive sur. Han kan godt blive lidt forskrækket ved uventede, høje lyde og gemme sig, men han kommer hurtigt frem igen.

Plejer har arbejdet meget med Cornelius og hans renlighed, og han er nu 95% renlig (der kan smutte en pølle hist og her, og han markerer en smule med pøller – han tisser kun i bakken).

Cornelius vil trives som frikanin både inde og ude. Hvis Cornelius skal være indekanin nu, skal han langsomt tilvænnes til højere temperaturer.

Kaninværnet kan garantere den nye familie vil komme til at knuselske den glade og nysgerrige Cornelius.

Kunne du tænke dig at adoptere Cornelius, og give ham det kærlige hjem han fortjener, så skriv en mail til akutteam@kaninvaernet.dk, og fortæl om dit hjem, og hvad du kan tilbyde. Det vigtigste er, at du er indstillet på at give ham masser af din tid og omsorg.

Kaninværnet søger med lys og pandelygte efter plejere i hele landet. Kunne du tænke dig at høre mere om at være plejer, send en mail til akutteamkoordinator, Sara Lee Olsen på akutteam@kaninvaernet.dk.

VINDEREN AF KANINPORTRÆTKONKURENCEN ER…

VINDEREN AF KANINPORTRÆTKONKURENCEN ER…

Vinderen af vores kaninportrætkonkurrence er Elena Julia Ammitzdorf, Sorø. Stort tillykke. Elena og Runes dejlige kanin, Kotelet, bliver nu foreviget af den dygtige tegner, Majbritt Pavlak, Tegnebutikken.dk. Vi skal nok lave et opslag med det færdige portræt af Kotelet.
Tak til alle, der deltog i konkurrencen og hjalp os med at skaffe flere medlemmer. Ikke mindst tak til Majbritt Pavlak for at donere kaninportrættet. Jeres støtte og engagement betyder alverden for en lille forening som vores.
BAILEY SØGER SIN FOREVIGT FAMILIE – ER DET DIG?

BAILEY SØGER SIN FOREVIGT FAMILIE – ER DET DIG?

 • By og postnummer: Føns, 5580 Nr. Åby, Fyn (transport til hele landet er muligt)
 • Navn: Bailey
 • Køn: Han
 • Født: Maj 2021
 • Neutraliseret: Ja, samt vaccineret og chippet ved Lillebælt Dyreklinik
 • Race: Dværgvædder
 • Inde/ude: Ude i stald (der er 6 grader i stalden, så han vil godt kunne blive udekanin i have nu)
 • Vægt: 2 kilo
Så er der kommet en ny kanin i pleje hos Kaninværnet.
Bailey kommer fra en familie, hvor datteren havde fået ham foræret i fødselsdagsgave. Bailey endte i et lille bitte bur, hvor han dårligt kunne vende sig, havde ingen menneskekontakt, og han blev fodret forkert. Efter nogle måneder hos vores plejer på Fyn, er han klar til adoption.
Herunder introducerer vi den skønne Bailey, og fortæller lidt om, hvad hans kommende familie kan vente sig. Kender du nogen, som skal til at have kanin, så slå et slag for Bailey.
Bailey er en sund og rask dværgvædder på omkring 8 måneder. Han har de smukkeste store blå øjne, og den fineste lysbrune pels. Bailey er sundhedstjekket, kastreret (ER hormonfri og klar til sammenføring), vaccineret og chippet hos dyrlæge Jule Bebe, Lillebælt Dyreklinik.
Bailey er glad alle årets dage – også weekender og helligdage. Han har et kæmpe livsmod og er ikke påvirket af hans triste start på livet. Han har meget krudt i måsen, og der skal helst ske noget, hvis du spørger Bailey. Han er meget lærenem og ret kvik. En ny familie kan med fordel træne tricks med ham, og godt med aktivering er altid godt.
Der skal stadig arbejdes med tillid og med at gøre Bailey endnu mere tam. Men han er en meget social kanin og nysgerrig på nyt, så med lidt tålmodighed (og godbidder), så vil han kunne blive en meget tillidsfuld kanin.
Bailey ELSKER mad, ELSKER godbidder, er absolut ikke kræsen, og han er rigtig god til at spise hø, så hans tænder bliver slebet som de skal.
Bailey skal til en ny familie, hvor der er en ven/veninde, han kan blive sammenført med. Han elsker at rende rundt i stalden hos plejer og snakke med alle Kaninhotellets feriegæster. Han er en social kanin. Vi vurderer, at han vil være den dominante i et forhold.
Bailey er ikke renligheden selv. Der bliver både skudt til højre og venstre i staldboks, hvor han bor. Vi vil derfor anbefale, at han (for)bliver udekanin.
Bailey vil godt kunne med børn, men det skal være børn, der er rolige omkring ham, og tålmodige med ham. Børn som forstår og respekterer hans grænser.
Kaninværnet kan garantere en nye familie, at de vil få en trofast ven for livet i Bailey. Han krydser alle fusserne for, at der viser sig en familie, der vil elske ham meget snart.
Kunne du tænke dig at adoptere Bailey, og give ham det kærlige hjem han fortjener, så skriv en mail til akutteam@kaninvaernet.dk, og fortæl om dit hjem, og hvad du kan tilbyde. Det vigtigste er, at du er indstillet på at give ham masser af din tid og kærlighed.
Kaninværnet søger med lys og pandelygte efter plejere i hele landet. Kunne du tænke dig at høre mere om at være plejer, send en mail til akutteamkoordinator, Sara Lee Olsen på akutteam@kaninvaernet.dk.
Nyt medlemsblad ude nu!

Nyt medlemsblad ude nu!

Kaninværnets medlemsblad for vinteren 2021 er nu ude på mail til vores medlemmer. Det er mere omfattende end nogensinde. Hvis du ønsker et indblik i Kaninværnets virke, er vores medlemsblad en rigtig god kilde til information om vores tiltag. Hvis du er medlem og ikke har modtaget vores medlemsblad, så husk at kigge i dit spamfilter. Hvis du ikke er medlem, men gerne vil læse vores medlemsblad, så skal du blot melde dig ind i foreningen. Du modtager vores seneste medlemsblad sammen med dit velkomstbrev. Det koster 150 kr. om året at være medlem af foreningen. Du kan melde dig ind på vores hjemmeside.

ADOPTION AF REDNINGSKANINER FRA KANINVÆRNET

ADOPTION AF REDNINGSKANINER FRA KANINVÆRNET

Pr. 1. januar 2022 vil det koste penge at adoptere fra Kaninværnet. Adoption kommer til at koste 350 kr. for medlemmer og 500 kr. for ikke-medlemmer. De penge, vi får ind fra adoptioner, vil alle blive brugt til at hjælpe flere kaniner i nød.
Adopterer man fra Kaninværnet, dækker vi dyrlægeudgifter ved akut opstået sygdom på op til 3.000 kr. den første måned. Dette gør vi for at skabe tryghed for adoptanter. Vi vil blot bede om dokumentation for dyrlægebesøget (faktura), og jeres redningskanin skal være forsikret.

Alle kaniner fra Kaninværnet er:
1. Sundhedstjekket ved kanindyrlæge
2. Neutraliseret, vaccineret, chippet og registreret i Kaninværnets Kaninregister.
3. Vi tilbyder vejledning om alt fra sygdom, foder, aktivering, base.
4. Vi kan guide på sidelinjen i forbindelse med sammenføring med en ven.

Hvis I gerne vil støtte Kaninværnets arbejde med at hjælpe nødstedte kaniner, kan I melde jer ind i foreningen for 150 kr. om året eller donere et valgfrit beløb via MobilePay på 311658.

Foto er en af vores nyeste redningskaniner, Cornelius. Han bliver snart sat til adoption.

PAS PÅ KANINERNE – FJERN GAMMELT FYRVÆRKERI

PAS PÅ KANINERNE – FJERN GAMMELT FYRVÆRKERI

Vi håber, at I og jeres kaniner kom godt igennem nytårsaften.
Det er vigtigt, hvis I har udekaniner, at fjerne gammelt fyrværkeri, så jeres kaniner ikke spiser det.
Velkommen 2022. Må det blive et fantastisk år for kaninerne.
Foto: James, som har været i pleje hos Kaninværnet, og nu bor hos sin nye, kærlige familie i Næstved.