fbpx
KANINVÆRNET SAMARBEJDER MED DE BEDSTE KANINDYRLÆGER

KANINVÆRNET SAMARBEJDER MED DE BEDSTE KANINDYRLÆGER

Når du adopterer en plejekanin fra Kaninværnets akutteam, er de altid sundhedstjekket, neutraliseret, vaccineret og chippet. En forudsætning for at kunne gøre det, ikke mindst økonomisk for en lille forening som Kaninværnet, er vores samarbejder med nogle af landets dygtigste og mest erfarne kanindyrlæger.
I videoen ser I en af vores skønne plejekaniner, Bailey, lige efter kastration hos dyrlæge, Julie Bebe, Lillebælt Dyreklinik. Julie Bebe er en af de kanindyrlæger, som har været med fra Akutteamets opstart i februar i år, og som donerer sin arbejdstid gratis.
Tusind tak til alle de dyrlæger, der støtter vores arbejde med at redde kaniner ved at hjælpe med at sundhedstjekke og neutralisere. Uden jeres hjælp, ville vi ikke kunne hjælpe så mange kaniner.
Hvis I gerne vil støtte Kaninværnets arbejde, kan I melde jer ind i foreningen for 150 kr. om året eller donere et valgfrit beløb via MobilePay på 311658.
HVOR MANGE POSER HØ KAN DER VÆRE I EN SKODA SUPERB?

HVOR MANGE POSER HØ KAN DER VÆRE I EN SKODA SUPERB?

Svaret er 96 poser (1/2 kilo høposer).
En af Kaninværnets akutteam-chauffører har været i Fredericia hos PetDK for at hente hø til vores plejere. Her er de fotos hun sendte tidligere i dag. En Skoda, en knægt, chauffør Tenna, og 96 poser hø. Fantastisk syn, og godt hverken Tenna eller hendes søn har høallergi.
Tusind tak til PetDK for at donere en palle hø til Kaninværnets skønne plejere m.fl. Det betyder alverden.
Hvis I gerne vil hjælp Kaninværnets akutteam med at redde nødstedte kaniner, søger vi med lys og pandelygte efter både plejere og akutchauffører. I kan kontakte akutteamkoordinator, Sara Lee Olsen på akutteam@kaninvaernet.dk.
I kan også støtte Kaninværnets arbejde ved at melde jer ind i foreningen for 150 kr. om året eller donere et valgfrit beløb via MobilePay på 311658. Hvert medlem eller donation gør en forskel.
EN LOPPESTAND FOR KANINERNE

EN LOPPESTAND FOR KANINERNE

Bor du nær Struer, så kig forbi Struer Hallerne, hvor Kaninværnet har en lille stand på det lokale loppemarked. Vores aktivteamkoordinator, Linne Brosbøl, har medbragt godt humør, info materiale om kaniner, og hun kan fortælle meget mere om moderne kaninhold.
Kig forbi, få en god kaninsnak og meld jer hjertens gerne ind i Kaninværnet for 150 kr. om året eller donere et valgfrit beløb via MobilePay på 311658.
STOP DUMPNING AF KANINER – KANINER ER IKKE SKRALD

STOP DUMPNING AF KANINER – KANINER ER IKKE SKRALD

Kaninværnet og internaterne oplever et boom i kaniner, der bliver dumpet i naturen. Ofte er dumpning af kaniner/kæledyr et sommerfænomen, men i år fortsætter det ind i efteråret, desværre – og vi frygter, det bare tager til. Dumpning er IKKE et alternativ. Kælekaniner kan ikke overleve i naturen. Kaninværnet satte i foråret og henover sommeren netop fokus på dumpning af kaniner med vores “Kaniner er ikke skrald”-kampagne.
Kaniner er fantastiske dyr, men sæt jer godt ind i kaninhold inden I anskaffer jer en kanin og tag ansvar. Hjælp os med at få budskabet spredt ved at dele opslaget.
Kunne I tænke jer at være en del af Kaninværnets Aktivistteam, skriv da gerne til aktivistkoordinator, Linne Brosbøl på aktivteam@kaninvaernet.dk.
Kaninværnet siger velkommen til Hugo

Kaninværnet siger velkommen til Hugo

HUGO SØGER SIN FOREVIGT FAMILIE – ER DET DIG?
Så er der kommet en ny kanin i pleje hos Kaninværnet.

Hugo fik en helt skæv start på livet. Han kom til en familie, der slet ikke respekterede hans grænser, og det resulterede i, at Hugo blev så angst for mennesker, at han lå under sofaen i sin egen urin. Han turde ikke komme ud. Heldigvis var der en omsorgsfuld kvinden, som tog ham til sig og overgav ham til Kaninværnet. Arbejdet med at skabe tillid har båret frugt, og Hugo er nu SÅ klar til at finde sin forevigt familie.

Hugo er en stor krabat af en dværgvædder på omkring 1 år. Han har den fineste pels med brune og hvide aftegninger. Han er sund og rask. Han er sundhedstjekket, kastreret, vaccineret og chippet ved Kaninklinikken i Farum den 4. oktober, så han er først hormonfri omkring den 29. november.
Man skulle ikke tro, at Hugos liv startede i angst for mennesker. I dag er han social med kæmpe S. Han er ekstrem opsøgende overfor sine mennesker, og han vil have nus så ofte, han kan få det. Han er en dejlig dreng, som er blomstret op og nysgerrig på livet.

Hugo vil nemt kunne aktiveres, gerne med udfordringslegetøj og måske også tricks. Han er en kvik dreng. Han vil trives bedst som inde frikanin. Han skal være helt tæt på sine mennesker. Men ideelt set, vil det være fantastisk også at kunne komme ud i en løbegård i en have eller på en terrasse.
Hugo vil godt kunne sammen med en ven, men det skal ikke være en meget dominerende type.

Hugo er renlig med forbehold. Pøller kan godt komme flyvende fra højre og venstre. Hugo er glad for bløde ting – altså glad for at tisse på dem. Han er som nævnt lige blevet kastreret, så han er først hormonfri om 7 uger. Det vil sammen med træning formentlig hjælpe på urenligheden.
Hugo vil godt kunne trives med børn (+10 år). Hugo er glad for plejers dreng. Det er vigtigt at understrege, at Hugo nemt bliver forskrækket over høje, pludselige lyde, så meget aktive, larmende børn, vil ikke være det bedste match. Hugo er ikke bange for hunde, hvis de rolige.

Hugo er ikke den mest madglade kanin i verden. Han får Burgess, elsker pileblade, synes æbler og persille godt kan spises, er skeptisk overfor salat, agurk og sommetider også sit hø. Ny familie skal vænne ham stille og roligt til forskellige former for grønt og anden foder. Det er vigtig, at Hugo får grene og godt med hø, da det sliber hans tænder. Kanindyrlæger anbefaler, at hængeører kaniner som Hugo kommer til sundhedstjek 2 gange om året. Hængeørerkaniner har tendens til at ophobe ørevoks, og det kan være meget smertefuldt. Pt får Hugo øredråber for at komme ørevoks til livs.
Vi kan garantere, at Hugo vil højne nusse-niveauet i sin nye familie og være en tro følgesvend for livet.

Kunne du tænke dig at adoptere dejlige Hugo, og give ham det kærlige forevigt hjem han fortjener, så skriv en mail til akutteam@kaninvaernet.dk, og fortæl om dit hjem, og hvad du kan tilbyde. Det vigtigste er, at du er indstillet på at give ham masser af din tid og omsorg.

Hvis I gerne vil støtte Kaninværnets arbejde med at hjælpe nødstedte kaniner, kan I melde jer ind i foreningen for 150 kr. om året eller donere et valgfrit beløb via MobilePay på 311658.

KANINVÆRNET FEJRER DYRENES DAG

KANINVÆRNET FEJRER DYRENES DAG

I dag, mandag den 4. oktober, er det Dyrenes dag. På denne dag fejrer vi alle de fantastiske kæledyr og vilde dyr, der beriger vores liv, og den verden vi lever i. Hvis I vil være med til at fejre Dyrenes Dag med Kaninværnet, så kan i poste et billede af jeres kaniner eller andre kæledyr i vores opslag på facebook.
Foto: Alma og Louis
Kaninværnet siger velkommen til Almus

Kaninværnet siger velkommen til Almus

ALMUS ER TIL ADOPTION
Så er der kommet en ny kanin i pleje hos Kaninværnet.
Almus’ navn betyder den ‘velgørende’, den der giver næring. Det er det helt rigtige navn til ham, da hans selskab gør én glad og giver energi.
Almus blev i en tidlig alder svigtet af sine tidligere ejere. Af ukendte årsager valgte de at dumpe ham nær Ålsgårde, Nordsjælland. Heldigvis var der nogle snarrådige unge mennesker, der fik fanget ham. Nu er han i pleje hos en af Kaninværnets dygtige plejere i København. Trods det svigt han har oplevet, er Almus den mest tillidsfulde og livsglade dreng. Han fortjener så meget at finde en kærlig forevigt familie, der virkelig vil ham.
Herunder introducerer vi Almus, og fortæller lidt om, hvad hans kommende familie kan vente sig. Kender du nogen, som skal til at have kanin eller leder efter en ven til deres kanin, så slå et slag for den skønne Almus.

Almus er den skønneste unge dværgvædder med en flot kampvægt på 1,9 kilo. Hans pels er hvid som sne, og han har de smukkeste blå øjne. Han er sund og rask. Almus er kastreret, vaccineret og chippet ved Kaninklinikken i Farum. Vi vurderer, at han er 1,5 til 2 år gammel.
Almus’ efternavn skulle være nussetrold. Han elsker nus og kan slet ikke få nok. Han ligger helst på ryglænet af sofaen, så man kan nusse løs i lang tid, eller til han falder i søvn. Han giver gerne lidt kys tilbage. Han foretrækker at være i nærheden af sin familie hele tiden, som i HELE tiden, gerne så tæt, at man falder over ham, hvis ikke man ser sig for. Så acceptér, at privatliv er noget, du læser om andre har, ikke dig. Almus accepterer at blive rørt på hele kroppen og at blive løftet.

Almus vil trives bedst som inde frikanin, så han er tæt på sin familie. Han vil trives med at få en ven nu eller på sigt, han kan gå på opdagelse med. Det bliver ellers svært for en familie at opfylde hans sociale behov.
Almus kan bruge lang tid på sin foderbold, og han er kvik til at regne nye ting ud, bl.a. give pote. Han har været udenfor i sele, og han er meget nysgerrig og vil gerne afsted i fuld fart! God motion både for kanin og menneske – win win. Det er vigtigt at sørge for godt med aktivering og god plads.
Går man i køkkenet så venter Almus troligt på, at der falder snacks af. Mælkebøtter og skvalderkål er et hit, og stort set alt grønt fra køkkenet bliver spist med stor entusiasme. Hø spiser han også gladelig. Hvis favoritten gulerod bliver serveret, kan han ikke altid kende forskel på finger og gulerod af bar ivrighed.

Almus er renlig og bruger en stor bakke som toilet. Han tisser gerne helt op ad kanten, og nogle gange lidt ud over. Ja, man er vel tissetrængende. Han graver ind i mellem lidt i toilettet. Ny familie skal sørge for et toilet med høje kanter. Almus har ikke vist interesse for ledninger eller tæpper og det eneste han har gnavet i, er et gammelt håndklæde og pilegrene.
Almus kan godt blive skræmt, hvis han ikke lige har opdaget én. Hans hørelse er ikke den bedste. Pt. får han øredråber pga ørevoks i ørerne. Han kan ikke lide at få dryppet ører, men laver man en ‘bunny burrito’ og lokker med snacks – og så er man straks tilgivet. Kanindyrlæger anbefaler, at kaniner med hængeører kommer til sundhedstjek minimum hvert halve år, bl.a. for at opdage ophobning af ørevoks, som kan være smertefuldt.
Vi vurderer med hans meget sociale personlighed, at han vil kunne med større børn (9+), der fra start lærer at respektere hans grænser og har lyst til at aktivere ham.
Vi kan garantere med stempel og segl, at I vil komme til at knuselske Almus og han jer. Og sørg for at finde nusse-hånden frem. Almus er født parat til nus.

Kunne du tænke dig at adoptere skønne Almus, og give ham det kærlige hjem han fortjener, så skriv en mail til akutteam@kaninvaernet.dk, og fortæl om dit hjem, og hvad du kan tilbyde. Det vigtigste er, at du er indstillet på at give ham masser af din tid og kærlighed.

Hvis I gerne vil støtte Kaninværnets arbejde med at hjælpe nødstedte kaniner, kan I melde jer ind i foreningen for 150 kr. om året eller donere et valgfrit beløb via MobilePay på 311658. Hvert medlem eller donation gør en forskel.

ÅBEN DIT HJEM FOR EN KANIN I NØD

ÅBEN DIT HJEM FOR EN KANIN I NØD

Kaninværnets akutteam søger med lys og pandelygte efter plejere til vores skønne plejekaniner. De kaniner vi hjælper, er kaniner, der er blevet dumpet, står overfor aflivning, eller hvor ejer f.eks. er alvorligt syg.
Vil du åbne dit hjem for en kanin i nød, så send en mail til akutteamkoordinator, Sara Lee Olsen, på akutteam@kaninvaernet.dk.


Hvad tilbyder Kaninværnet?
– KV udvælger de kaniner, der skal i pleje.
– KV står for sundhedstjek, neutralisering, vaccination og chipning.
– KV står for videreformidling af kaninerne.
– KV står for transport fra oprindelig ejer til plejer.
– KV er sparringspartner under hele plejeopholdet.
– KV hjælper gerne med at skaffe løbegårde, hegn o.a.


Hvad skal en plejefamilie kunne tilbyde?
– Plejer skal have plads til, at kaninen kan udfoldelse sig.
– Plejer skal have tid til at aktivere og socialisere kaninen.
– Plejer står for kost og logi.
– Plejer skal have mulighed for at transportere plejekanin til dyrlæge for sundhedstjek, neutralisering mv.
– Plejer skal tage fotos af kaninen til diverse medier og beskrive kaninen (dens personlighed etc.) til adoptionsopslag.
– Plejer skal være indforstået med, at der kan komme besøg af mulige adoptanter.
– Plejer skal afholde dyrlægeudgifter til akut opstået sygdom. Alle plejekaniner vil blive sundhedstjekket grundigt af en erfaren kanindyrlæge inden plejeophold.*
– Der er ikke fastsat en bestemt tidsperiode for plejeopholdet. Dog forventes det, at plejer minimum kan have kaninen 3 måneder. Kaninerne vil blive forsøgt bortadopteret så hurtigt som muligt.


*Kaninværnet er en lille organisation baseret på 100% frivillig arbejdskraft og med meget begrænsede økonomiske midler, derfor har vi endnu ikke råd til at bekoste eventuelt akut opstået sygdom. Vi har på de 9 måneder akutteamet har eksisteret, haft 31 kaniner gennem akutteamet, og ikke oplevet akut sygdom.