NYT MEDLEMSBLAD PÅ GADEN

NYT MEDLEMSBLAD PÅ GADEN

Vores nye medlemsblad er lige landet i jeres indbakker. Hvis I ikke har modtaget det, så tjek altid først om det er røget i jeres spamfilter, og ellers kontakt os på info@kaninvaernet.dk. Det er kun medlemmer, der modtager bladet.

Hvis I ønsker at blive medlem, kan I tilmelde jer via linket herunder. Det koster kun 150 kr. om året. Når man tilmelder sig får man også seneste medlemsblad tilsendt.


https://3090.foreninglet.dk/memberportal/enrollment

FLYSTRIKE – ANGREB AF SPYFLUELARVER!

FLYSTRIKE – ANGREB AF SPYFLUELARVER!

Kaninværnet har fået meldinger fra dyrlæger om, at de allerede nu får tilfælde af flystrike ind. Flere kaniner har ikke stået til at redde.

Kaniner kan blive angrebet af spyfluelarver, og det kaldes populært flystrike (medicinsk betegnelse; myiasis). Flystrike bør alle kaninejere kende til. Det er absolut IKKE noget at spøge med og kræver hurtig behandling for din kanin ikke dør.

Flystrike ses primært i sommermånederne, hvor varmen og luftfugtigheden skaber et ideelt miljø for spyfluerne. Spyfluerne bliver tiltrukket af lugten fra kaninens toilet (urin, afføring) eller afføring, der sidder fast i pelsen. Spyfluerne lægger deres æg på eller omkring din kanin (ofte omkring bagdelen). En spyflue kan alene lægge flere hundrede æg på få dage.

Spyfluernes æg klækkes til larver indenfor nogle ganske få timer. Laverne (også kaldet maddiker) æder deres vært/kaninen. Larverne kan for eksempel kravle ind i din kanins tarm. Spyfluelarverne spiser kaninen indefra, hvilket kan betyde døden for kaninen på meget kort tid. Det kræver akut behandling hos en dyrlæge for, at din kanin overlever.

Flystrike er meget smertefuldt for kaninerne, og de vil ofte gå i chok. Behandlingen hos dyrlægen vil ofte består af fjernelse af maddiker og æg, væskebehandling, smertestillende og støtte. Hvis der er mistanke om maddiker, der er vandret ind i kaninen, gives ormekur, så de dør derinde uden at lave skade.

Symptomer på flystrike:

 • Kaninen putter sig, er passiv
 • Ingen appetit
 • Ubehagelig lugt

Mange kaninejere opdager ikke, at deres kanin er angrebet af spyfluelarver. Det menes, at maddikernes spyt er lokalbedøvende, og kaninen derfor ikke udviser symptomer i starten.

Hvad kan man gøre for at forhindre flystrike:

 • Tjek din kanins underliv hver dag – gerne mere end én gang om dagen om sommeren. Flystrike kan også ses på andre dele af kaninens krop f.eks. over halen.
 • Hvis din kanin døjer med urin eller fæces i pelsen, skal området rengøres og tørres. Urin og lugt fra afføring tiltrækker spyfluerne.
 • Hold altid kaninernes miljø og toilet rent. Fjern snavset strøelse hver dag.Brug evt. hampbundstrøelse med eucalyptus, da spyfluer ikke kan lide den lugt.
 • Hvis din kanin er overvægtig, bør den tabe sig, så den er i stand til at rengøre sig ordentligt.
 • Hvis din kanin har et sår, skal du holde det rent og tørt.
 • Hvis du har mistanke om, at din kanin har et urinvejsproblem, bør du opsøge dyrlæge for diagnose og behandling.
 • Hvis din kanin producerer våd afføring, skal du kontakte dyrlægen for at finde årsagen.
 • Hvis du har mistanke om, at din kanin har gigt, skal du kontakte din dyrlæge for at få afklaring på om din kanin bør få smertestillende medicin, og på den måde sikre, at den kan rengøre sig omkring endetarmen, spise sine blindtarmspøller etc.
 • Langpelsede kaniner kan man med fordel klippe kortere, så fluerne ikke kan ‘gemme’ sig i pelsen.
 • Undgå, at de får det for varmt, da hedeslag kan gøre kaninerne passive og ikke så tilbøjelige til at gøre sig rene.
 • Opsæt fluenet omkring kaninens bolig udenfor og vinduer/døre inde.
 • Fluer kan ikke lide lugten af eucalyptus, basilikum, lavendel, appelsin.

Det kan ikke understreges nok, at man som kaninejer ALTID bør opsøge dyrlæge med det samme uanset tidspunktet på døgnet, hvis din kanin er angrebet af spyfluelarver.

DEL GERNE OPSLAGET PÅ FACEBOOK, så så mange som muligt bliver gjort opmærksom på sygdommen.

FERIETEMA! MIRA PASSER KANINER FOR ANDRE

FERIETEMA! MIRA PASSER KANINER FOR ANDRE

Mira er en af de personer, der i sin fritid tilbyder feriepasning af kaniner. Vi har talt med Mira om dette. Mira bor på Amager og er lige blevet færdig med sin uddannelse som pædagog.

Hvornår begyndte du at passe andres kaniner?Jeg begyndte, da mine underboere skulle ét år til udlandet, og havde brug for at vide, at deres kanin var i “kyndige hænder”.

Hvad er din motivation for at passe kaniner for andre?Min motivation er, at jeg ved, hvor vigtigt, det er at vide, at ens kaniner er i trygge hænder, når man tager væk hjemmefra. Jeg ved selv, hvor svært det ville være at overlade ens guld til en person, der ikke har erfaring med (fri)kaniner, og derfor motiverede det mig til at give folk tilbuddet omkring feriepasning.

Har du selv kaniner?

Ja, jeg har 2 kaniner, begge frikaniner, og de bliver bondet engang i fremtiden, når min han er blevet kastreret.

Hvordan foregår det rent praktisk?

Jeg kan kun passe kaniner i folks eget hjem, da jeg bor i en lille lejlighed med 2 frikaniner. De kaniner jeg passer bor alle i nærheden af mig; primært Amager, også København. Jeg har ikke bil.

Jeg har lavet et opslag i frikanins feriepasningsgruppe på facebook om, at jeg tilbyder feriepasning i eget hjem. Ofte er der andre medlemmer, der tagger mig, hvis de ser kaninejere, der søger pasning i mit område.

Jeg besøger kaninerne én gang i døgnet – mange kaninejere ved faktisk ikke, at det ifølge Dyreværnsloven er lovpligtigt, at ens dyr skal tilses mindst én gang om dagen.

Jeg tager 50 kroner for hvert besøg (nej, det er ikke en god timeløn 😎). Ved hvert besøg sender jeg ejer fotos af deres kanin og skriver kort, hvordan det går.

Prøv at beskriv, hvordan et pasnings-besøg kan se ud

Når jeg kommer, er det første jeg gør at sørge for mad og vand – alt med instruks fra ejer, da det er deres kaniner, og jeg blander mig ikke i, hvad de får – medmindre det er direkte giftigt for kaninerne.

Jeg giver nus, hvis kaninerne gider. Det varierer fra kanin til kanin om de stoler nok på mig til det. Jeg har indtil videre kun passet korthårede kaniner, men pelspleje kunne også komme på tale, hvis der er behov for det. Jeg er der gennemsnitligt mellem 10-20 minutter, da jeg også oftest skal have det passet ind i et stramt skema.

Hvis man går med tanker om at blive kaninpasser, er der noget, der er godt man er obs på?

Man skal overveje, hvorvidt man har lysten til at møde forskellige kaniner – mange opfører sig måske anderledes end ens egne kaniner, og man skal kunne tolke deres signaler (du må godt nusse mig/gå væk/jeg er ikke helt tilfreds med det her).

Desuden er det vigtigt at huske på kaninernes ’skrøbelige’ fordøjelsessystem blandt andet, og hvis de bliver syge, er det dig, der er nødt til at tage til dyrlægen med dem, da du er deres forsørger mens ejer er væk. Jeg har heldigvis ikke oplevet det endnu, men det kunne jo ske.

Kaninværnet ønsker god ferie til alle de langørede og de to-benede.

FERIETEMA! MOLLY PÅ CAMPINGFERIE MED FAMILIEN

FERIETEMA! MOLLY PÅ CAMPINGFERIE MED FAMILIEN

Mange kaninejere, der enten står overfor at skulle på ferie, har sommerhus eller en fastliggerplads på en campingplads, har formentlig haft overvejelser om deres kanin(er) kan komme med?

Svaret er JA, kaniner kan godt komme med på ferie i Danmark, men der er nogle forhold, du som ejer skal være opmærksom, når du tager stilling til om din kanin bør komme med på ferie:

 • Kaninens sind – stresser din kanin nemt ved transport og forandringer? Hvis ja, er det bedre din kanin bliver passet i hjemmet.
 • Kan I kaninsikre det sted, I skal holde ferie tilstrækkeligt – også når I ikke er hjemme?
 • Er der mulighed for, at kaninen kan få sit eget område (tryghed)?

Molly, kanin, er et godt eksempel på, at kaniner kan trives med familien på ferie. Her fortæller mor, Majbritt, hvordan de har Molly (tysk kæmpe) med på campingferie, og hvilke overvejelser de har gjort sig.

“Nogen af vores bekymringer ved at have Molly med på camping, har for os været:

 • Hvad hvis hun slipper væk fra os?
 • Vil det stresse hende?
 • Hvordan kaninsikre vi teltet?
 • Hvad hvis vi skal væk fra campingvognen (og Molly), hvad så?

Vores største skræk – hvis Molly bliver væk!

Vi havde planlagt fra start, at Molly skulle være camping-kanin. Da hun blev steriliseret fik vi hende øremærket, således det var let at se, at hun ikke var en vild kanin. Desuden har hun en fin sele, hvor der er sat et skilt på med kontaktoplysninger. Vi satte hønsetråd op rundt om det hegn, der allerede er om vores fastliggerplads. Molly er altid under opsyn, når hun er ude – hun vil let kunne bide hønsetråden over.

Molly er vokset op, med vores hund, og de er bedste venner. Molly er derfor ikke bange for fremmede hunde. Har man en kanin, der ikke er tryg ved hunde, vil jeg anbefale, at man ikke lader kaninens hegn gå så tæt på vejen som vi gør.

Frygt for hedeslag

For at sørge for, at Molly ikke får det for varmt, bruger vi køleelementer, eller frosne vandflasker, som vi lægger i Mollys hule, så hun har mulighed for at køle sig ned på de varme dage. I de kolde måneder, varmer jeg en kornpude og lægger i hulen. Hun har altid virket tilpas og aldrig været for varm eller kold ved ørene.

Vil Molly stresse over turen?

En af vores helt store bekymringer var om det ville stresse hende, at hun skulle køre bil og bo et andet sted. Så for at gøre overgangen så rolig for hende som muligt, brugte vi en transportkasse som hule hjemme i stuen, så Molly har det som tryghed/hule både derhjemme og på camping. Det fungerer rigtig fint. Hulen er velkendt, og der får hun mad og vand, når vi er på camping.

Renlighed

Lige ved siden af hulen, står Mollys wc-kasse. Første gang hun var med, havde vi taget en håndfuld hemp og pøller med fra hendes wc-kasse hjemme, så den på campingpladsen også lugtede kendt. Det virkede perfekt, der var ingen uheld i hverken vogn eller fortelt.

Sikring af forteltet

Et fortelt er jo ikke let at kaninsikre, så Molly måtte ikke være alene i forteltet af frygt for hun ville bide i det, men det var heldigvis ikke et stort problem. Flappen på teltdøren har dog fået et par bidemærker, da Molly sommetider synes vi er for langsomme til at åbne døren. Tålmodighed er jo ikke kaniners største styrke.

Hvis vi skal på tur…

Hvis vi skal væk fra campingpladsen, lader vi Molly være i campingvognen. Så længe man ruller gardinerne ned i solsiden og åbner vinduerne på skyggesiden, vil der være en behagelig temperatur i vognen. Vi har aldrig været bange for, at hun få det dårligt, når vi var fra hende.

Vær opmærksom på kaninens høindtag

Noget vi hurtigt lærte at være opmærksomme på, var Mollys høindtag. Hjemme har Molly ikke adgang til en græsplæne. Når vi er på camping, syntes Molly, det er lækkert med det friske græs. Pludselig spiste hun ikke så meget hø, hvilket kunne ses på hendes pøller. Det var en ting, vi ikke havde tænkt på inden, men noget jeg tænker vil være rart for andre at være forberedt på.

Molly som trækplaster

Når vi har kanin med på camping, har vi oplevet de andre beboere på campingpladsen bliver nysgerrige, og det er en hyggelig måde at komme i snak med andre på. Vi oplevede, at antallet af folk, der gik tur forbi vores plads steg en del, fordi de havde hørt, at der var en kanin – at Molly så også er en STOR kanin, gav bare noget mere at snakke om.

Jeg vil klart anbefale at tage kaninerne med på camping. Vi har haft mange hyggelige oplevelser med Molly, og hun er en del af familien, så hvorfor skulle hun ikke med, når hendes hundesøster altid kommer med?”.

SAMARBEJDE MED BUNNY GROW

SAMARBEJDE MED BUNNY GROW

Kaninværnet er glade for at kunne fortælle, at vi har indgået et samarbejde med Bunny Grow. Bunny Grow producerer og sælger plantegødning lavet af kaninpøller. Ja, I hørte rigtigt! Vores kære kaniner producerer anvendeligt ‘guld’.

Der er en række åbenlyse fordele ved gødning fra kaniner. Det har et naturligt højt indhold af næringsstoffer. Faktisk er der fire gange højere end indholdet af næringsstoffer i ko- og hestegødning, og det er dobbelt så højt som i hønsegødning. Det slår også grisegylle med flere længder.

Kaningødning er tørt og lugtfrit, og derfor kan gødningen fra Bunny Grow også anvendes indendørs. Kaningødning skader desuden ikke vores grundvand og miljø, da det er 100% organisk.

Ved køb af 1 pose kaningødning, går 1 krone til Kaninværnet.

Læs mere om Bunny Grow, og hvilke gødningstyper, de tilbyder her.

WILMA DUMPET I EN HØNSEGÅRD

WILMA DUMPET I EN HØNSEGÅRD

For et par dage siden blev Kaninværnets Akutteam kontaktet af en kvinde, der havde fundet en dumpet kanin. Camilla var mødt på arbejde på den institution hun arbejder i, og der fandt hun Wilma, dumpet på legepladsen i institutionens hønsegård. Nu er Wilma i pleje hos Kaninværnet.

Wilma er intet mindre end skøn, opsøgende og meget interesseret i plejers børn. Wilma har fået spist 2,5 cm. af sit ene ører, men det er heldigvis helet. Hun er blevet sundhedstjekket og skal snart steriliseres.

Wilma bliver sat til adoption her på siden, så snart hun er parat.

Kaninværnet siger nej tak til dumpning af kaniner/dyr.

KÆRLIGE KNOLD HAR FUNDET SIN FOREVIGT-FAMILIE!

KÆRLIGE KNOLD HAR FUNDET SIN FOREVIGT-FAMILIE!

 • By og postnummer: Brøndby (transport til hele landet er mulig)
 • Navn: Knold
 • Køn: Han
 • Race: Blanding
 • Alder: 1,5 år
 • Neutraliseret/vaccineret/chippet: Ja
 • Inde/ude: Inde
 • Vægt: 2,6 kilo

Kaninværnet blev kontaktet af en dyrlæge for nogle uger siden, som havde fået en sund og rask kanin ind til aflivning. Det var Knold, som skulle aflives. Nu er han i pleje hos Kaninværnet og er på udkig efter sin nye familie – er det dig, eller en du kender?

Mød her verdens dejligste Knold, en charmebøf af rang. Knold er en sund og rask blandingsrace på 1,5 år med et fantastisk roligt og mildt sind. Han har den fineste aftegning på snuden; formet som et hjerte eller et spar es. Han er kastreret, chippet og vaccineret af kanindyrlæge. Han er hormonfri (er parat til at blive sammenført med anden kanin).

Knold er meget social og elsker nus fra sin familie – favorit nussestederne er hoved og ryg. Han vil helst følge med i tingenes gang, og han undersøger alt, hvad undersøges kan. Han er en glad, aktiv og nysgerrig kanin. Netop fordi Knold er så social, vil han trives bedst som inde frikanin, da han gerne skal forblive tæt på sin familie, tæt på nus og aktivitet. Han er renlig, men han kan som de fleste kaniner tabe en kanonkugle eller to sommetider.

Knold er vandt til børn. Pt. – mens han er i pleje – bor han under tag med 2 børn i alderen 3 og 6 år uden problemer. Knold ligger hver morgen, når plejers børn vågner, på en madras sammen med dem og tigger om nus. Uanset børnenes alder, er det vigtigt, at børnene fra start lærer at respektere Knolds grænser.

Knold er vandt til kat.

Knold vil trives med en ven/veninde han kan gå på opdagelse med, kan få kærlighed af og – selvfølgelig – lave ulykker sammen med. Vi vurderer, at han vil blive den dominerede i et forhold.

Knold har i sit tidligere hjem ikke været vandt til at spise hø, men halm. Plejer har skullet tilvænne ham til det. Han spiser Alpine hø. Hans høindtag er fint nu, og han er glad for mad.

Knold er lærenemt. Han har blandt andet fundet ud af, at når han om morgenen hopper op i sengen og stamper, står familien op og giver ham mad – så vink farvel til sene morgener i sengen til kl. 10. Knold vil have mad – NU. Hos plejer kradser han på døren til udestuen og bliver så lukket ind og ud.

Kaninværnet kan garantere den nye familie vil komme til at knuselske den glade og nysgerrige Knold samt få en trofast ven for livet.

Kunne du tænke dig at adoptere Knold, og give ham det kærlige hjem han fortjener, så skriv en mail til akutteam@kaninvaernet.dk, og fortæl om dit hjem, og hvad du kan tilbyde. Det vigtigste er, at du er indstillet på at give ham masser af din tid og omsorg.

Hvis du vil støtte Akutteamets arbejde med at hjælpe nødstedte kaniner, kan du: – Bliv medlem af Kaninværnet for 150 kr. om året. https://bit.ly/3jVBhwl – Donere et valgfrit beløb på MobilePay 311658, skriv AKUT i kommentarfeltet, så går din donation direkte til kaninerne.

*HAR FUNDET HJEM* SKØNNE LOTTE SØGER NY FAMILIE ♥️

*HAR FUNDET HJEM* SKØNNE LOTTE SØGER NY FAMILIE ♥️

 • By: Randers (transport til hele landet er muligt)
 • Navn: Lotte
 • Køn: lækker dame
 • Alder: ca 2-3 år.
 • Neutraliseret: Ja, den 7/2.Hun er derudover sundhedstjekket, chippet og vaccineret.
 • Race: Rex
 • Inde/Ude: Ude, men vil gerne ind og tigge guf

Lotte er blevet overdraget til Kaninværnet, da hendes tidligere familie mistede interessen for hende. Hun er blevet serviceret i vores plejefamilie, og nu vil Lotte meget gerne ud på egen pote, og finde sin mage 🐰🐰

Hun er en superskøn dame, med de lækreste paraboler, og vi garanterer at Lotte ikke misser lyden af ærteflager! 🐰

Hun er meget madglad, super intelligent og elsker at lege med diverse aktiveringslegetøj. Hun finder lynhurtigt løsningen på det hele og så elsker hun at hoppe ovenpå ting!

Lotte er en nysgerrig, social kanin med en masse gåpåmod! Hun er en bestemt dame, der er helt klar over hvad hun vil og ikke vil. Hun er altid med, hvis du laver noget der ser spændende ud. Men, du kan lige vove på at give hende opmærksomhed, hvis det ikke lige er det øjeblik hvor hun SELV lige havde tænkt det.

Lotte vil godt kunne administrere et hjem med børn, så længe de er på afstand og accepterer at hun ikke altid lige gider at snakkes med. Lotte ville nyde at få en ven, allerhelst indenfor, men udenfor kan gå an hvis der er et skur eller lign som kan beskytte hende fra det farlige uvejr! (Som hun ikke ikke er så glad for) ☔️⚡️💨

Hun er den dominerende i flokken, det skal derfor helst være en underdanig kanin hun bondes med.

Lotte er delvis renlig ca 80% (går pt udenfor), men hun er også først hormonfri først i april.

Hun har ikke vist interesse for at gnave i andet end hendes grene på noget tidspunkt.🍀🍀

Mangler du en FlotteLotte i dit liv?♥️ Måske kender du én, der mangler lige præcis hende her?

Send os en mail på akutteam@kaninvaernet.dk, og fortæl os om dig og din familie, hvad du kan tilbyde Lotte, gerne med billeder af hjemmet hvor Lotte skal være dronning. Det vigtigste for os, er at du er indstillet på at give Lotte masser af din tid og kærlighed.

Vil du støtte Kaninværnets arbejde? Så har du masser muligheder: Bliv medlem – det er billigt og gør en forskel for kaninerne.

Doner til akutteamet på MobilePay 311658, skriv AKUT i kommentarfeltet, så går din donation direkte til kaninerne.🚑

Har du foder, hø, gulvtæpper eller aktiveringslegetøj til overs, så kan vi sikkert bruge det til vores plejere, skriv til os på akutteam@kaninvaernet.dk

*HAR FUNDET HJEM* Verdens dejligste sorte lyn er nu til adoption!

*HAR FUNDET HJEM* Verdens dejligste sorte lyn er nu til adoption!

Er Herman din nye bedste ven? 🌟

 • By og postnummer: 3390 Hundested (transport er mulig)
 • Navn: Herman
 • Køn: Dreng
 • Alder: født 9/7- 20
 • Neutraliseret/vaccineret/chippet: Ja 25/01-22
 • Race : Blanding
 • Inde/ude: Inde

Herman er virkelig opsøgende og nysgerrig. Alt skal undersøges! Han vil være oplagt som ven til den lidt forsigtige kanin! 🐰❤️ Han vil gerne nusse, men kun så længe det passer ham! Han er en kanin som beder om at komme op på armen. Dette viser han ved at stille sig på bagben op af plejers ben.

Herman har sin helt egen personlighed. Han vil have tingene på sin måde – plejer fortæller at han skal have to WC bakker ved siden af hinanden. Den ene bliver kun brugt til tis og pøller, og den anden skal være med hø, som spises. Han har aldrig tisset eller pøllet i høbakken.

Herman er ekstremt aktiv. Han er en rigtig lille springer! Herman fortæller også tydeligt hvis han er utilfreds, dette gør han ved at stampe. 🐰

Herman er forholdsvis nem at aktivere. Han er meget nysgerrig på nyt. Han er klog – meget klog, så hans hoved skal bruges. Han elsker at hoppe op på ting. Dette skal ny ejer være forberedt på. Hos plejer har han været hoppet på køkkenbordet. Det viser også at han kan hoppe højt.

Herman er hos plejer indekanin. Han ville have rigtig godt af at have en have at brænde krudt af i 🌳

Herman er helt renlig, men ved flytning kan de fleste kaniner have uheld, så det skal ny ejer være opmærksom på!

Herman har oplevet børn, og dem er han glad for, men han vil fungere bedst med større børn. Han har været udsat for musik, børn, voksne, hund, støvsuger. Alt dette tager han i stiv pote.

Herman er super madglad, men han er mere glad for hø end hans foder. Plejer har endnu ikke fundet noget som han ikke vil spise. Herman kender lyden fra køleskabet, og kommer gerne og tigger snacks. Det bedste han ved, er tørret æble

Kan du tilbyde Herman et fantastisk hjem, som er en rigtig lille stjerne værdig, – meget gerne med en ven så send en mail til Kaninværnet’s akutteam med hvad I kan tilbyde og hvem I er på: akutteam@kaninvaernet.dk