Støt nu
kaniner er ikke skrald aktivteam

Dumping af kaniner

Kaniner er ikke skrald

Dumping af kaniner er et voksende problem i Danmark. Flere og flere kaniner bliver efterladt i naturen eller endda smidt i skraldespanden. Mange kaninejere tror fejlagtigt, at en kanin, der er født og opvokset i fangenskab, kan klare sig på egne ben i det fri.

Lad os slå fast én gang for alle – tamkaniner hører ikke til i naturen.

Tamkaniner vs vildkaniner

Tamkaniner har slet ikke de samme forudsætninger for at overleve i naturen som sine vilde slægtninge. Tamkaniner er opvokset i trygge rammer, og de har ikke lært at reagere på de farer, der lurer i naturen bl.a. rovdyr. Deres advarselssystem er ikke så veludviklet som vildkaniners, og det gør dem til et let bytte for rovdyr, hunde og katte. Mange tamkaniner er desuden udstyret med et udseende, der gør det umuligt at skjule sig (pelsfarve) og høre farer på lang afstand (hængeører). Alt i alt giver det tamkaniner nogle dårlige odds for at overleve i naturen.

Dumping – hvorfor?

Årsager til dumping kan være mange, men meget tyder det på, at mange ganske enkelt ikke har haft en langsigtet plan, da de anskaffede sig kaninen: Måske mistede barnet interessen, måske blev kaninen territorial ved kønsmodenhed, måske stod man over for en uoverskuelig dyrlægeregning, eller måske havde man ikke fundet pasning inden ferien. Uanset, hvad årsagen er, kan man i langt de fleste tilfælde afværge dumping, ved at sætte sig ind i, hvad det kræver at holde kanin, allerede inden den erhverves. Læs mere her!

Dumping er ALDRIG en god løsning

Står man i en situation, hvor man ikke længere kan beholde sin kanin, er dumping aldrig den rigtige løsning. I stedet kan man forsøge at hjælpe kaninen videre via eksempelvis:

 • – Kaninværnets Akutteam
 • – Dyreinternater (herunder Dyrenes Beskyttelse og Dyreværnet)
 • – Facebook (herunder Adoption af kaniner – Frikanin og Adoption og pleje af frie kaniner)
 • – Online salgssider (Herunder Den Blå Avis, Gul og Gratis m.m.)
 • – Lokalsamfundet, dyreklinikker, venner og bekendte
 • – Aflivning (en hård, men bedre skæbne end sult, frygt og at ende som frokost for en ræv)

Vil du hjælpe Kaninværnet?

Hvis du vil hjælpe Kaninværnet med at sprede information, forebygge dumping og hjælpe kaniner i hele Danmark, så kan du støtte vores arbejde med en engangdonation eller årligt ved hjælp af et medlemskab!

Kaniner er ikke skrald kampagne

“Kaniner er ikke skrald” kampagnen, startede da kaninen Hope, blev fundet i en skraldespand i Slagelse. Hope var ilde tilredt, med lort i pelsen og maddiker i maven, hun stod ikke til at redde.

Aktivistteam

For at sætte fokus på dumping af kaniner, samlede vi i 2021 et aktivistteam, som over hele Danmark delte information omkring kaniners velfærd, på gaden og i dyrebutikker.

Slagelse dumping af kanin
Hope
kaniner er ikke skrald plakat
Plakat til Kaniner er ikke skrald

0
  0
  Din kurv
  Din kurv er tom
  WordPress Cookie Plugin af Real Cookie Banner