Støt nu
kaninpleje

Pleje

Kaniner i hverdagen

Jævnlig pleje af klør

Kælekaniner slider generelt ikke deres kløer tilstrækkeligt og det er derfor vigtigt, at klippe deres kløer en gang i mellem. Man bør ca. Klippe kløer på sine kaniner en gang om måneden.

Kløerne klippes med en klosaks/negleklipper til katte. Kaniner har nerver og blodårer et stykke ud i deres kløer og det er derfor vigtigt, at man ikke klipper for meget af kløerne. Det kan bløde voldsomt og gøre meget ondt på kaninen. Har kaninen hvide kløer, kan man som regel se blodårerne, og det er relativt nemt at klippe en passende mængde af. Er kløerne derimod sorte, kan det være meget svært at se. Et trick kan være at holde en lille kraftig lygte op mod neglen. Et andet trick er at klemme et par gange på neglen, før man klipper. Hvis man er for langt nede på neglen, så vil kaninen som regel blive forskrækket og trække foden til sig.

Kaniner fælder meget

Kaniner fælder meget og nogle kaniner er praktisk talt I fæld hele året. Man bør rede/børste jævnligt, når kaninen er i fæld. Gør man ikke det, vil kaninen få meget pels i maven, som skal udskilles med afføringen. Det kan medføre forstoppelse, som man skal være meget opmærksom på ved kaniner. Går maven i stå, er det meget alvorligt og noget kaninen nemt kan dø af. Hvis kaninens afføring ligner “perler på en snor”, så er den børstet utilstrækkeligt. Positivt er det dog, at hårene er kommet gennem systemet.

Hvordan kan jeg bedst hjælpe min kanin?

Børst kaninen jævnligt.

Oxbows Digestive Support, kan hjælpe med at få hårene lettere gennem systemet.

 Det kan også hjælpe at øge din kanins væskeindtag.

Det anbefales nogle gange at give kaninen ananas eller friskpresset frugtjuice for at hjælpe hårene igennem maven. Dette kan imidlertid ikke anbefales, da der ikke er dokumentation for effekten. Den høje mængde sukker kan ligefrem øge kaninens maveproblemer.

Giv din kanin et Sundhedstjek

Man bør jævnligt undersøge sin kanins helbredstilstand. Det kan med fordel gøres, når man har kaninen oppe for at klippe kløer. 

Kaninens fortænder

Man bør tjekke kaninens fortænder og sikre sig, at de ikke er vokset lange og bøjede – i så fald skal kaninen have slebet tænder hos en dyrlæge (tænderne må ALDRIG klippes).

Uren omkring endetarmen

Man bør også tjekke, at kaninen er ren omkring endetarmen og ikke har indtørret afføring i pelsen. Er kaninen uren omkring endetarmen, bør man vride en klud i varmt vand og tørre den ren. En kanin må ikke komme i bad uden særlig anvisning fra din dyrlæge. Der kan være forskellige grunde til at en kanin har tis og afføring i pelsen og det bør altid undersøges hos en dyrlæge.

Ændringer i adfærd

Du bør dagligt være opmærksom på om kaninens øjne og næse løber. Vær også opmærksom på om kaninen spiser og drikker som den skal og om den er normalt aktiv. Læg godt mærke til dine kaniners adfærd. Jo bedre du kender dem, jo hurtigere kan du spotte afvigelser, der kan betyde sygdom. Hos kaniner er hurtig behandling altafgørende.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tom
    WordPress Cookie Plugin af Real Cookie Banner