Støt nu

Kaniner kræver tid, plads, aktivering og en masse engagement fra sin ejer

80% af kaniners kost, bør
bestå af groft hø.

Kaniner kan snildt blive
10-12 år og ældre.

Kaniner er aktive i 12-16 timer dagligt.

Kaniner er sociale dyr og trives derfor bedst i par.

Kaniner er ikke det
nemme dyr til børn

Kaniner er et fantastisk kæledyr, hvis man sætter sig ind i dens behov og sørger for at opfylde dem.

Desværre tror rigtig mange at kaniner er et nemt kæledyr og de er derfor et populært valg til børn, da de bliver set som mere spændene end fisk og hamster, men mindre krævende end hund og kat – mindre krævende er dog ikke tilfældet.

Vi har valgt at lave en kampagne omkring dette problem, hvor vi fokusere på at komme ud med så meget information som muligt, og få børnefamilier til at overveje en ekstra gang om en kanin er det rigtige valg af kæledyr til ens børn og familien.

kaniner og børn

Kaniner er ikke et nemt dyr at holde og kræver
meget viden hvis det skal gøres ordentligt.


Kaniner kan blive lige så
gamle som en hund

Før du anskaffer dig en kanin, skal du være bevidst om at den kan blive en del af din familie i op til 12 år. Kaninen kan være rigtig interesant for et barn der lige er startet i skole, men i teenager årene er interessen måske røget.

Håndtering skal ske på kaninens præmisser

Kaniner er et fantastisk kæledyr, men alt håndtering skal ske på dens præmisser. Kaniner er et byttedyr, og bliver derfor nemt bange ved alt bevægelse over den. Sæt dig derfor ned og lad kaninen komme til dig.

Kaniner kræver massere af plads

Kaniner holdes bedst i store anlæg eller som fritgående inde. Hvis man alligevel anskaffer sig et bur, bør kaninen have daglig adgang til et større område med mulighed for at grave og bevæge sig frit.
Kaniner er aktive i 12-16 timer dagligt.

Kaniner er sarte dyr

Sygdom hos kaniner kan hurtigt blive livstruende. Det mest almindelige er maveproblemer. Går maven i står, er kaninen i stor risiko for at dø. Vær derfor opmærksom på, at kaninen spiser i løbet af dagen.

Lig aldrig din kanin på ryggen

Kaninen ligger i naturen kun på ryggen, når den er i munden på et rovdyr. Når du ligger din kanin på ryggen, går den i en slags trance, som gør at den ikke kan mærke noget og hjertet banker svagt. Dette gør den fordi den kort fortalt, tror at den skal dø.

Kaniner er kolonidyr

Kaniner er sociale dyr og lever i naturen i kolonier, hav derfor altid 2 kaniner sammen, men sørg for at de kan gå hvert til sit. Det kan dog være en udfordring at sammensætte kaniner og kræver ofte tålmodighed og god viden.

Fakta om kaniner

Trives ved at gå frit rundt i huset som
et medlem af familien.

De kan springe og sprinte som en topatlet
– derfor skal de have mulighed for det hele døgnet.

Typisk mest aktiv ved skumring og om natten.

Drægtig i 29-35 dage og føder 2-12 unger.

Kaniner er klar til at flytte hjemmefra når de er 8 uger gamle.

Er renlig som en hund og gå på bakke som en kat.

Kan lære tricks og komme når man kalder.

722

kaniner kom på internat i 2021

Nye tal fra dyrenes beskyttelse viser at 722 kaniner fik nyt hjem igennem landets internater sidste år.
Det er rekord mange kaniner og tallet stiger for hvert år.

Mange kaniner bliver dumpet pga. en generel
misforståelse af kaniners behov.

Desværre ender rigtig mange kaniner på danmarks internater, og den primære årsag er at man ikke har sat sig ind i kaniners generelle behov. Kaniner er nok det mest misforståede kæledyr her hjemme, og samtidig et af de mest populære. Mange kaniner kommer fra “hygge avl” i folks baghaver, og når man pludselig ikke kan komme af med de mange kanin unger, havner de ude i naturen eller på et internat.

Del dette med dit netværk!

Vil du hjælpe kaninværnet?

doner til akutteamet

Doner til akutteamet

Doner til Akutteamet på MobilePay 311658, skriv AKUT i kommentarfeltet, så vi ved, at donationen skal gå direkte til kaninerne i vores Akutteam.

bliv plejer for kaninværnet

Bliv plejer for kaninværnet

Synes du at plejernes arbejde med vores akutkaniner lyder spændende og kunne du tænke dig at være en del af vores uundværlige plejerteam, så send en mail til akutteam@kaninvaernet.dk for at høre mere om hvad det indebærer.

transport af kaniner

Hjælp os med transport af kaniner

Vi har altid brug for friske, frivillige hænder til at hjælpe os med at muliggøre transport af vores kaniner rundt omkring i landet, så geografi ikke skal sætte en begrænsning på hvor det perfekte hjem kan findes. Har du bil, og kunne du være interesseret i at hjælpe vores transportteam, så send os en mail og kom med på vores liste – alle er velkomne.

donation af udstyr

Donationer af udstyr

Vores plejerteam kan altid bruge både foder, hø, tunneler, legetøj, huler og hvad du ellers har liggende i gemmerne, der kunne glæde en kanin i nød.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tom
    WordPress Cookie Plugin af Real Cookie Banner