Støt nu

EU tvinger dyrlæger til at bryde loven

Politik, 07/feb/2022

EU tvinger dyrlæger til at bryde loven

De fleste kaninejere har nok læst om den nye EU-forordning i løbet af de seneste par uger, og ved derfor, at alle kaniner anses for fødevareproducerende dyr i Danmark, hvilket sætter en masse begrænsninger på medicinsk behandling. Det er ikke en konsekvens af den nye forordning, men har været gældende længe. Hidtil har man dog undladt at følge reglerne, når man behandlede kælekaniner. Et af kravene i den nye forordning er imidlertid, at der skal føres øget kontrol. Det betyder, at der fremover kan være store konsekvenser for landets dyrlæger ved at fortsætte som hidtil – endog helt op til to års fængsel.

Der kræves et omfattende medicinhåndteringskursus, for at behandle kaniner med receptpligtig medicin hjemme, men det er langt fra den største udfordring vi står over for. Virkeligheden er, at stort set alle lægemidler, der bruges på kaniner, ikke er tilladt at anvende på dyr til fødevareproduktion. Det gælder altså OGSÅ i klinikken, og selvom behandlingen udføres af en dyrlæge. Listen over hvad, der må anvendes, er uhyggeligt kort. I praksis forhindrer forordningen dyrlægerne i at udføre grundlæggende smertebehandling, operation i bedøvelse og at behandle helt basale sygdomme, som sagtens kan kureres. Dyrlæger vil fx ikke lovligt kunne udføre neutralisationer eller livsvigtige operationer uden at bryde loven.

Dyrlægerne står i, hvad der for mange er deres faglige livs dilemma, når de skal vælge, om de vil bryde dyrevelfærdsloven, bryde EU-forordningen, eller om de vil aflive kaniner, de VED kunne behandles og kureres. Det er en umulig situation for alle involverede, og taberne er kaninerne.

Dette må og skal ændres, og politikerne må råbes op. Kaninværnet arrangerer derfor nu en såkaldt ”mailstorm” på de relevante politiske ordførere. Vi ønsker, at I alle sender en mail til politikerne, og kræver at de tager hånd om sagen.

Vi håber I vil være med til at råbe politikerne op, så vi kan få fokus på dette massive problem.

Kategori: Politik Tags: Dyrlæge Europa Politik
Del dette med dit netværk!
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tom
    WordPress Cookie Plugin af Real Cookie Banner