Støt nu

PAS PÅ KANINERNE I KULDEN

Kaninvelfærd, 10/nov/2022

PAS PÅ KANINERNE I KULDEN

PAS PÅ KANINERNE I KULDEN

Har I gjort jeres kaniners udeboliger klar til vinterens komme? ❄️☃️

DMI melder endnu ikke om om temperaturer under frysepunktet, men det kan sagtens komme meget snart. Tag de nødvendige foranstaltninger, så jeres kaniner kommer sikkert gennem den kolde tid. Selvom de har sat vinterpels, vil de ikke kunne klare de minusgrader, vi kan opleve henover en vinter.

HVAD KAN I GØRE FOR JERES UDEKANINER?

Her er tips til, hvilke ting, der er vigtige for at beskytte kaninerne mod kulden:
– Giv masser af halm. Så meget, at de kan grave sig ned i det og lave en hule. Sørg for, at halmen ikke bliver våd, I bør skifte den ofte.
– Sørg for, at deres drikkevand er frostfrit. Det frarådes at bruge flaske, den fryser let til. I bør skifte vandet ofte. I kan f.eks. lægge en bordtennisbold (plastik) i vandet – det skaber vibrationer i vandoverfladen og kan holde vandet frostfrit lidt længere, brug evt. varmeplade til høns under vandskålen, men sørg for ledningen kan sikres. Vandskålen skal være frostsikret og så tung, at den ikke kan væltes af kaninerne.
– Sørg for at kaninerne har et godt isoleret hus, gerne med varmekilde/lampe og isolerede vægge og bund (lav f.eks. dobbeltvægge med flamingo i mellem). De kaninboliger man kan købe i dyrehandlere er ofte ikke tilstrækkeligt isoleret til vinterbrug og alt få små til bevægelse.
– Kaninerne skal have god plads til bevægelse, så de kan holde varmen.
– Sørg for læ for vind, regn, og sne. Dæk for eksempel nogle af siderne på løbegården med pressening for at skabe læ for vind og regn/sne.
– Meget gerne en kaninven at varme sig ved. Du vil ofte se et kaninpar ligge tæt op ad hinanden. De varmer hinanden med deres kropsvarme. Kaniner som har en ven, er ofte mere aktive end alenekaniner. Aktivitet er godt for at holde varmen.

Undgå at tage en udekanin ind på de helt kolde dage. Kaniner tåler ikke store temperaturudsving. Besøg indenfor skal være meget korte, og I skal holde øje med jeres kanins adfærd. Observerer du hurtig vejrtrækning hos din kanin eller er den inaktiv kan det være din kanin har det for varmt. Hedeslag kan være livstruende.

HVAD SKAL I VÆRE OPMÆRKSOM PÅ MED INDEKANINER?

Hvis der er sne ude, er det bedst, at det er lidt under frysepunktet end lidt over, så kaninerne ikke bliver våde af sneen.

Jo mere de bevæger sig, jo længere kan de være ude. Hvis de sidder stille, skal de ind efter maks 5 minutter, men hvis de spæner rundt og laver binkies, graver og leger i sneen, kan de godt være ude længere.

I kan få en fornemmelse af kaninens temperatur ved roden af dens ører. Kaniner temperaturregulerer via ørerne. I skal mærke på øret helt nede ved dens hoved. De skal være lune. Spidserne af ørerne må gerne være kolde.

Del dette med dit netværk!
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tom
    WordPress Cookie Plugin af Real Cookie Banner