Støt nu

Socialisering af plejekaniner

AkutTeam, 11/nov/2021

Socialisering af plejekaniner

At være plejer hos Kaninværnet kræver stor tålmodighed og omsorg for de kaniner man har i pleje. Nogle af vores plejekaniner har en barsk fortid, og er mærket af den. Plejer skal i de tilfælde arbejde med socialisering og tillid. Det kræver tålmodighed.

Mathilde som I ser i videoen var burkanin hos sin tidligere ejer, og da ejer blev akut indlagt, sad hun alene i ejers lejlighed kun med ét kort, dagligt besøg formentligt i flere måneder. Da hun kom til vores plejer Tine var hun meget mærket af sin fortid. Hun var sky, depressiv, og ville næsten ikke spise. Tine har tålmodigt arbejdet med tryghed, tillid og forsøgt helt på Mathildes præmisser at lære Mathilde, at hun ikke behøver sidde i sit bur.

I går efter cirka 3 ugers arbejde, hoppede Mathilde selv ud af sit bur. Her til morgen kom hun plejer løbende i møde og har hjulpet med rengøring af sit toilet. Vi kan stadig ikke få armene ned over det. Det var en sejr for vores dygtige plejer, og det er en endnu større sejr for Mathilde.
Med tålmodighed, kærlighed og alt på kaninens præmisser, kan man få selv mærkede kaniner til at blomstre op og lære at blive kanin.

Hvis man ønsker at være plejer for Kaninværnet, kræver det ikke et dybdegående kendskab til kaniner. Plejere kan altid sparre med andre mere erfarne plejere og vores akutteamkoordinator, Sara, og vores sundhedsfaglige koordinator, Ditte.

Det vigtigste er, at man har lysten, tiden og kærlighed til kaniner.
Kaninværnet søger med lys og pandelygte efter plejere i hele landet. Vil du høre mere om at være plejer, så kontakt akutteamkoordinator, Sara Lee Olsen på akutteam@kaninvaernet.dk.

Del dette med dit netværk!
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tom
    WordPress Cookie Plugin af Real Cookie Banner