Støt nu

Vil du være plejer for Kaninværnet?

AkutTeam, 11/jan/2022

Vil du være plejer for Kaninværnet?

Lige nu søger vi nye plejere, der har lyst til at gøre en kæmpe forskel for en eller flere kaniner.
For at give et indblik i, hvad det vil sige at være plejer for Kaninværnet, har vi talt med en af vores seje plejere. Mød derfor Jane, som indtil videre har haft fire kaniner i pleje.

Jane fortæller:
”Vi valgte i sin tid at blive plejere for Kaninværnet, fordi vi kunne se, vi kunne gøre en forskel – og så endda uden at forlade hjemmets fire vægge. Det, at man kan passe kaninerne hjemme, gør det hele lidt mere overskueligt. Og så betyder det bare, at man lynhurtigt lærer kaninen at kende og dermed også kan hjælpe med at lave gode beskrivelser af kaninen til dens fremtidige blivende hjem samt formidle, hvilke hensyn, der eventuelt skal tages. Vi er med hele vejen.”
”Det er også rart, at der bliver lyttet til plejerne. At vi har indflydelse på, hvor kaninen kommer hen, fordi vi kender den bedst. Og så selvfølgelig, at vi til enhver tid har støtte og vejledning fra de dygtige mennesker i Kaninværnet, og fra de andre plejere, hvis der er noget, vi er i tvivl om.”
”Det lyder som om, det er noget, vi bruger rigtigt meget tid på, men det er det sådan set ikke. Plejekaninerne er jo bare en del af hverdagen. Og selvfølgelig har der været nogle, som har haft brug for ekstra opmærksomhed ift. selvværd, håndtering og tillid. Men man bliver jo også vild med kaninerne, så det føles ikke som arbejde.”

Jane fortsætter:
”Fordi man bliver lidt forelsket i hver og en af kaninerne, er det sværeste ved at være plejer helt klart at tage afsked med dem. I starten var det vildt svært! Men nu har vi gjort op med os selv, at kaninerne kun er til låns, og at det helt rigtige hjem jo findes et sted. Det kan selvfølgelig også være psykisk svært, hvis man får en kanin ind, som har det rigtigt skidt pga. fx misrøgt, at den er blevet dumpet, er bange og utryg. Men her gør man jo bare om end en endnu større forskel for kaninen.”

Jane har også et godt råd til dig, der overvejer at blive plejer i Kaninværnet:
”Gør op med dig selv fra starten, at man bliver forelsket i hver eneste kanin, så man skal være afklaret med at give slip igen. Vær derudover indstillet på at få et fantastisk netværk, der brænder for kaninernes ve og vel, og som man aldrig skal være nervøs for at spørge om råd, vejledning eller andet hos.”

Overvejer du at blive kaninplejer hos Kaninværnet?
Så tøv ikke med at kontakte os på: akutteam@kaninvaernet.dk.
Fortæl gerne lidt om dig selv, om de forhold du kan tilbyde en plejekanin, har du erfaring med kaniner.

Foto er af Leah, en af de kaniner, Jane har haft i pleje.

Kategori: AkutTeam Tags: AkutTeam Plejer
Del dette med dit netværk!
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tom
    WordPress Cookie Plugin af Real Cookie Banner