Støt nu

HVORFOR BØR DU NEUTRALISERE DIN KANIN?

Kaninvelfærd, 03/maj/2023

HVORFOR BØR DU NEUTRALISERE DIN KANIN?

Mange kan være i tvivl om, hvorvidt man skal neutralisere sin kanin eller ej. Måske går din kanin alene, eller er allerede renlig, og så er der jo ikke behov for det? Men det er ikke helt korrekt. I opslaget vil vi komme nærmere ind på, HVORFOR vi i Kaninværnet altid anbefaler at få sin kanin neutraliseret:

– Man fjerner den ellers høje risiko for celleforandringer eller kræft. Især hunnerne er udsatte. Der ses celleforandringer eller decideret kræft hos de fleste intakte hunkaniner allerede, når de fylder 4 år, og risikoen stiger kun med alderen. Kræften kan derudover metastere sig til lungerne. Der ses hyppigt metastaser i lungerne, og erfaringen er desværre, at spredningen kan ske relativt hurtigt. Man kan fjerne livmoderen, men man kan ikke fjerne lungerne. Derfor er det en klar anbefaling, at man får sin kanin neutraliseret før det er for sent.

– Mindsker risikoen for cancer og cyster i brystkirtelvævet.

– Man undgår hormonbetinget adfærd herunder territoriel adfærd som markering af territorium med urin og afføring, aggression, dominans, strinten, seksuelle frustrationer og falsk drægtighed 💩🐇. Alt dette er med til at stresse kaninen og kan afhjælpes ved at neutralisere.

– Man nedsætter stressniveauet markant hos kaninen. En intakt kanin vil stresse dagligt grundet hormonerne i kroppen.

– Det er nemmere at renlighedstræne en kanin som er neutraliseret, da behovet for at markere bliver mindsket.

– Man åbner op for muligheden for at give kaninen en ven. Intakte kaniner bør ikke gå sammen, da det kan ende i grimme slåskampe grundet hormonerne. Dette gælder også for kaniner, som er i familie med hinanden fx søskende. Kaniner har ingen familiære relationer, og de ved ikke om de er i familie eller ej. Kaniner i par lever længere, er mindre syge samt stresser mindre.

– Man undgår uønskede kaninunger. Kaniner kan hurtigt få unger, og kan hurtigt få rigtig mange af dem. Internaterne er fyldte med kaniner, og derfor går Kaninværnet også ind for at adoptere fremfor at avle, da der netop er mange flere kaniner end der er hjem.

At kaninejere bør få deres kaniner neutraliseret, er et vigtigt budskab at få ud. Dels for at højne kaninernes trivsel, velfærd, dels for at mindske antallet af kaniner uden hjem. Del gerne budskabet ❤️🐰💪🏼.

Del dette med dit netværk!
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tom
    WordPress Cookie Plugin af Real Cookie Banner