Støt nu

Kaniner holdt i tremmebure under kummerlige forhold på jysk pelsfarm

Politik, 12/jan/2022

Kaniner holdt i tremmebure under kummerlige forhold på jysk pelsfarm

Lige før nytåret ramte os, fandt myndighederne langt over 200 mink på en pelsfarm nord for Viborg. I produktionshallen stod også katte, ræve og kaniner i bure i bidende frost. Kaninerne var foder til rævene.
Medierne og politikkernes fokus har været på kattene, og næsten ingen har nævnt kaniner, og de mildest talt kummerlige og fuldstændig uacceptable forhold de levede under.

Kaninerne levede i deres egen afføring, de havde minimalt med halm til at varme sig ved (der var omkring -5 grader i hallen), der var ikke plads til at bevæge sig ordentligt, de gik på tremmer så deres fusser blev ødelagte og med smerter til følge. Kaniner bør ALDRIG holdes under sådanne forhold uanset om de er til slagt, kæl e.l.

Vores Dyrevelfærdslov burde ikke tillade at forhold som disse er mulige og lovlige – uagtet om det er katte, kaniner eller andre dyr. Fødevarerminister, Rasmus Prehn, vil fremlægge forslag til ny bekendtgørelse, som vil forbyde, at katte holdes under sådanne forhold, i bur. Husk også kaninerne, kære politikere!

Tak til foreningen, De Glemte Danske Ræve, for utrætteligt at have sat fokus på sagen og fået politikerne i tale.

DEL GERNE OPSLAGET PÅ FACEBOOK – giv kaninerne en stemme.

Fotos lånt af De Glemte Danske Ræve.

Læs om sagen her:
Holdt katte i minkbure i frostvejr – det er lovligt
Hjælp på vej til katte i minkbure

Kategori: Politik Tags: Dyremishandling
Del dette med dit netværk!
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tom
    WordPress Cookie Plugin af Real Cookie Banner