Støt nu

KANINVÆRNET OG DYRENES BESKYTTELSE INDLEDER SAMARBEJDE OM NØDSTEDTE KANINER

Samarbejde, 26/feb/2024

KANINVÆRNET OG DYRENES BESKYTTELSE INDLEDER SAMARBEJDE OM NØDSTEDTE KANINER

Vores Akutteam er en meget vigtig del af vores arbejde for kaninerne.

Kaninværnets Akutteam redder hvert år mange kaniner, som får udskiftet en tragisk skæbne med et lykkeligt liv hos en kærlig familie 💚👩‍👩‍👧‍👦..

Vi vil gerne hjælpe så mange kaniner som muligt. Nogle vil måske tænke; “gør det den store forskel om det er 40 eller 50 kaniner I redder?”. Men for den enkelte kanin, der bliver hjulpet, betyder det HELE verden 🐰🙏🏼.

Det har primært været vores begrænsede økonomiske ressourcer, der har været flaskehals for at kunne udvide vores Akutteam.

Vi besluttede derfor i 2023 at indlede et samarbejde med Dyrenes Beskyttelse, hvor Dyrenes Beskyttelses betydelige økonomiske midler kombineres med Kaninværnets ekspertise i kaninpleje.

Vi har fra starten haft to klare prioriteter i forhold til samarbejdet:
1) Kaninværet skal forblive uafhængige og egenrådige omkring vores kaninpleje.
2) Samarbejdet skal øge hjælpen til akut nødstedte kaniner.

Løsningen blev at lave samarbejdet med Dyrenes Beskyttelses internater. Kaninerne vil allerede være sundhedstjekket og neutraliseret hos en dyrlæge, og dyrlægebesøg vil derfor ikke i samme grad belaste vores plejere.

Vi udvælger kaninerne til Akutteamet ud fra nogle bestemte kriterier. Vi vil prioritere kaniner, der har siddet længe på internatet, eller kaniner, som har særlige plejebehov (pelspleje eller nervøsitet). Et sådant samarbejde gør det langt lettere for os at gøre det, vi er bedst til: at redde kaniner, socialisere dem og skaffe kaninerne gode hjem.

Det er specifikt aftalt, at de internatpladser vores samarbejde åbner op for bliver øremærket beredskabet, ikke kælekaniner med ejere. Ved at afhjælpe presset på internaterne giver vi beredskabet mulighed for igen at indlevere kaniner fra Dyreambulancen.

Samarbejdet med Dyrenes Beskyttelse give desuden luft i vores økonomi. Vi vil f.eks. lettere kunne give vædderkaniner med øreproblemer et nyt liv, da det ikke længere er økonomisk urealistisk at få dem opereret.

I december sidste år tog vi første spadestik i samarbejdet, da vi hentede de første kaniner fra Roskilde Internat. Internatet havde lukket for indtag af kaniner, og Kaninværnet overtog en håndfuld skønne kaniner ❤️🐰🙏🏼.

Kaninværnet fortsætter sideløbende med det nye samarbejde, redning af kaniner som hidtil; kaniner vi får besked om er dumpet og har brug for vores hjælp!

I Kaninværnet er vi meget entusiastiske omkring samarbejdet, der gør det muligt at udvide Akutteamet og hjælpe flere kaniner i nød.

Skulle du have mod på at tage en kanin i pleje, så tøv ikke med at skrive til akutteam@kaninvaernet.dk og fortæl lidt om dig selv, og hvilke forhold du kan tilbyde kaninerne. Vi har brug for dig!

Fotos er fra vores tur rundt til Dyrenes Beskyttelses internater i december 2023.

Del dette med dit netværk!
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tom
    WordPress Cookie Plugin af Real Cookie Banner