Støt nu

KONFERENCE OM VELFÆRD FOR KANINER OG GNAVERE

Kaninvelfærd, 04/nov/2022

KONFERENCE OM VELFÆRD FOR KANINER OG GNAVERE

KONFERENCEN OM VELFÆRD FOR KANINER OG GNAVERE PÅ LANDBOHØJSKOLEN

I mandags føltes det som om julen var kommet tidligt til Landbohøjskolen – i hvert fald for kaninnørden! Center for Forskning i Familiedyrs Velfærd holdt deres årlige konference om velfærd for kaniner og gnavere. Det var et meget spændende arrangement, og det var en fornøjelse at så mange mennesker – fagfolk og almindelig kanininteresserede – kunne samles om kaninerne.

Her er lidt nedslag fra konferencen:

Der blev præsenteret ny forskning om kaninhold i private hjem. Der er en markant overvægt af kaniner, der stadig lever som burdyr. Desuden bliver kaniner i overvejende grad (stadig) anset som kæledyr til børn. Kaninernes status i samfundet er langt fra som hund og kats. Forskningen viser (heldigvis) også, at der er en stigning i kaniner, der lever som frikaniner.

Der blev gjort status på lovgivningen på området – national og europæisk. EU-forordningen for veterinære lægemidler udgør stadig en kæmpe udfordring for dyrlæger og kaninejere, og det forventes at være en lang proces at få ændringer igennem. Dyrlægerne slog fast, at kaninejere ikke skal frygte ikke at kunne få deres syge kanin behandlet, da dyrlægerne er bundet af deres dyrlægeløfte.

Dyrlæge, Mette Halck, talte om fodring og fedme hos kælekaniner, og hvilke følgesygdomme fedme kan forårsage. Klinikkerne ser et stigende antal kaniner som er overvægtige.

Dyrlæge, og ejer af Dyrlægehuset Farum/Kaninklinikken, Katie Svane Lindhe, holdt oplæg om avlsrelaterede sygdomme: Gigt hos de store racer, øreproblemer hos vædderkaniner m.v.

Kaninværnets næstformand, Ditte Rich Stærk, bidrog med et oplæg om kaniners sociale behov.

Konferencen sluttede med en paneldebat, hvor blandt andre vores egen formand, Rasmus Svoldgaard Nielsen, deltog, formanden for Kaninavlerforeningen, formanden for brancheforeningen Fokus på Dyr (dyrehandlere), Dyrenes Beskyttelse, Den Danske Dyrlægeforening. Det blev blandt andet diskuteret om en (national) pasningsvejledning (fodring, evt krav til burstørrelse m.v.) kunne være et værktøj til at højne kaninvelfærden.

Tak til arrangørerne for en fantastisk dag i kaninernes tegn 🐇💪🏼❤️.

Kaninværnet kommer til at sætte fokus på flere af de emner, konferencen berørte herunder fedme hos familiekaniner, avlsrelaterede sygdomme, fodring.

Der vil blive lagt video af oplæggene (ikke alle) op på:
https://dyreetik.ku.dk

Læs mere om konferencen:
https://bit.ly/3PvOedF

Kategori: Kaninvelfærd Tags: Dyrlæge Velfærd
Del dette med dit netværk!
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tom
    WordPress Cookie Plugin af Real Cookie Banner