Støt nu

Mira passer kaniner for andre

Ferie, 14/maj/2022

Mira passer kaniner for andre

Mira er en af de personer, der i sin fritid tilbyder feriepasning af kaniner. Vi har talt med Mira om dette. Mira bor på Amager og er lige blevet færdig med sin uddannelse som pædagog.

Hvornår begyndte du at passe andres kaniner?
Jeg begyndte, da mine underboere skulle ét år til udlandet, og havde brug for at vide, at deres kanin var i “kyndige hænder”.

Hvad er din motivation for at passe kaniner for andre?
Min motivation er, at jeg ved, hvor vigtigt, det er at vide, at ens kaniner er i trygge hænder, når man tager væk hjemmefra. Jeg ved selv, hvor svært det ville være at overlade ens guld til en person, der ikke har erfaring med (fri)kaniner, og derfor motiverede det mig til at give folk tilbuddet omkring feriepasning.

Har du selv kaniner?
Ja, jeg har 2 kaniner, begge frikaniner, og de bliver bondet engang i fremtiden, når min han er blevet kastreret.

Hvordan foregår det rent praktisk?
Jeg kan kun passe kaniner i folks eget hjem, da jeg bor i en lille lejlighed med 2 frikaniner. De kaniner jeg passer bor alle i nærheden af mig; primært Amager, også København. Jeg har ikke bil.

Jeg har lavet et opslag i frikanins feriepasningsgruppe på facebook om, at jeg tilbyder feriepasning i eget hjem. Ofte er der andre medlemmer, der tagger mig, hvis de ser kaninejere, der søger pasning i mit område.

Jeg besøger kaninerne én gang i døgnet – mange kaninejere ved faktisk ikke, at det ifølge Dyreværnsloven er lovpligtigt, at ens dyr skal tilses mindst én gang om dagen.

Jeg tager 50 kroner for hvert besøg (nej, det er ikke en god timeløn 😎). Ved hvert besøg sender jeg ejer fotos af deres kanin og skriver kort, hvordan det går.

Prøv at beskriv, hvordan et pasnings-besøg kan se ud
Når jeg kommer, er det første jeg gør at sørge for mad og vand – alt med instruks fra ejer, da det er deres kaniner, og jeg blander mig ikke i, hvad de får – medmindre det er direkte giftigt for kaninerne.

Jeg giver nus, hvis kaninerne gider. Det varierer fra kanin til kanin om de stoler nok på mig til det. Jeg har indtil videre kun passet korthårede kaniner, men pelspleje kunne også komme på tale, hvis der er behov for det. Jeg er der gennemsnitligt mellem 10-20 minutter, da jeg også oftest skal have det passet ind i et stramt skema.

Hvis man går med tanker om at blive kaninpasser, er der noget, der er godt man er obs på?
Man skal overveje, hvorvidt man har lysten til at møde forskellige kaniner – mange opfører sig måske anderledes end ens egne kaniner, og man skal kunne tolke deres signaler (du må godt nusse mig/gå væk/jeg er ikke helt tilfreds med det her).

Desuden er det vigtigt at huske på kaninernes ’skrøbelige’ fordøjelsessystem blandt andet, og hvis de bliver syge, er det dig, der er nødt til at tage til dyrlægen med dem, da du er deres forsørger mens ejer er væk. Jeg har heldigvis ikke oplevet det endnu, men det kunne jo ske.

Kaninværnet ønsker god ferie til alle de langørede og de to-benede.

Kategori: Ferie Tags: Pasning
Del dette med dit netværk!
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tom
    WordPress Cookie Plugin af Real Cookie Banner