Støt nu

Molly på campingferie med familien

Ferie, 13/maj/2022

Molly på campingferie med familien

Mange kaninejere, der enten står overfor at skulle på ferie, har sommerhus eller en fastliggerplads på en campingplads, har formentlig haft overvejelser om deres kanin(er) kan komme med?

Svaret er JA, kaniner kan godt komme med på ferie i Danmark, men der er nogle forhold, du som ejer skal være opmærksom, når du tager stilling til om din kanin bør komme med på ferie:

– Kaninens sind – stresser din kanin nemt ved transport og forandringer? Hvis ja, er det bedre din kanin bliver passet i hjemmet.
– Kan I kaninsikre det sted, I skal holde ferie tilstrækkeligt – også når I ikke er hjemme?
– Er der mulighed for, at kaninen kan få sit eget område (tryghed)?

Molly, kanin, er et godt eksempel på, at kaniner kan trives med familien på ferie. Her fortæller mor, Majbritt, hvordan de har Molly (tysk kæmpe) med på campingferie, og hvilke overvejelser de har gjort sig.

“Nogen af vores bekymringer ved at have Molly med på camping, har for os været:

– Hvad hvis hun slipper væk fra os?
– Vil det stresse hende?
– Hvordan kaninsikre vi teltet?
– Hvad hvis vi skal væk fra campingvognen (og Molly), hvad så?

Vores største skræk – hvis Molly bliver væk!

Vi havde planlagt fra start, at Molly skulle være camping-kanin. Da hun blev steriliseret fik vi hende øremærket, således det var let at se, at hun ikke var en vild kanin. Desuden har hun en fin sele, hvor der er sat et skilt på med kontaktoplysninger. Vi satte hønsetråd op rundt om det hegn, der allerede er om vores fastliggerplads. Molly er altid under opsyn, når hun er ude – hun vil let kunne bide hønsetråden over.

Molly er vokset op, med vores hund, og de er bedste venner. Molly er derfor ikke bange for fremmede hunde. Har man en kanin, der ikke er tryg ved hunde, vil jeg anbefale, at man ikke lader kaninens hegn gå så tæt på vejen som vi gør.

Frygt for hedeslag

For at sørge for, at Molly ikke får det for varmt, bruger vi køleelementer, eller frosne vandflasker, som vi lægger i Mollys hule, så hun har mulighed for at køle sig ned på de varme dage. I de kolde måneder, varmer jeg en kornpude og lægger i hulen. Hun har altid virket tilpas og aldrig været for varm eller kold ved ørene.

Vil Molly stresse over turen?

En af vores helt store bekymringer var om det ville stresse hende, at hun skulle køre bil og bo et andet sted. Så for at gøre overgangen så rolig for hende som muligt, brugte vi en transportkasse som hule hjemme i stuen, så Molly har det som tryghed/hule både derhjemme og på camping. Det fungerer rigtig fint. Hulen er velkendt, og der får hun mad og vand, når vi er på camping.

Renlighed

Lige ved siden af hulen, står Mollys wc-kasse. Første gang hun var med, havde vi taget en håndfuld hemp og pøller med fra hendes wc-kasse hjemme, så den på campingpladsen også lugtede kendt. Det virkede perfekt, der var ingen uheld i hverken vogn eller fortelt.

Sikring af forteltet

Et fortelt er jo ikke let at kaninsikre, så Molly måtte ikke være alene i forteltet af frygt for hun ville bide i det, men det var heldigvis ikke et stort problem. Flappen på teltdøren har dog fået et par bidemærker, da Molly sommetider synes vi er for langsomme til at åbne døren. Tålmodighed er jo ikke kaniners største styrke.

Hvis vi skal på tur…

Hvis vi skal væk fra campingpladsen, lader vi Molly være i campingvognen. Så længe man ruller gardinerne ned i solsiden og åbner vinduerne på skyggesiden, vil der være en behagelig temperatur i vognen. Vi har aldrig været bange for, at hun få det dårligt, når vi var fra hende.

Vær opmærksom på kaninens høindtag

Noget vi hurtigt lærte at være opmærksomme på, var Mollys høindtag. Hjemme har Molly ikke adgang til en græsplæne. Når vi er på camping, syntes Molly, det er lækkert med det friske græs. Pludselig spiste hun ikke så meget hø, hvilket kunne ses på hendes pøller. Det var en ting, vi ikke havde tænkt på inden, men noget jeg tænker vil være rart for andre at være forberedt på.

Molly som trækplaster

Når vi har kanin med på camping, har vi oplevet de andre beboere på campingpladsen bliver nysgerrige, og det er en hyggelig måde at komme i snak med andre på. Vi oplevede, at antallet af folk, der gik tur forbi vores plads steg en del, fordi de havde hørt, at der var en kanin – at Molly så også er en STOR kanin, gav bare noget mere at snakke om.

Jeg vil klart anbefale at tage kaninerne med på camping. Vi har haft mange hyggelige oplevelser med Molly, og hun er en del af familien, så hvorfor skulle hun ikke med, når hendes hundesøster altid kommer med?”.

Kategori: Ferie Tags: bolig Sommer Udekanin
Del dette med dit netværk!
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tom
    WordPress Cookie Plugin af Real Cookie Banner