Støt nu

Det er koldt derude…

Kaninvelfærd, 23/dec/2021

Det er koldt derude…

DMI melder om temperaturer langt under frysepunktet den kommende tid. Tag de nødvendige foranstaltninger, så jeres kaniner kommer sikkert gennem frosten. Selvom de har sat vinterpels, vil de ikke kunne klare de minusgrader, der er stillet i udsigt uden vores hjælp.

UDEKANINER
Sørg for:
– Masser af halm (så meget, at de kan grave sig ned i det og lave en hule). Sørg for, at halmen ikke bliver våd, skift den ofte.
– Frotfrit vand (brug ikke flaske, den fryser let til). Skift vandet ofte, læg en bordtennisbold i vandet, brug varmeplade til høns under e.l.
– Godt isoleret hus, gerne med varmekilde/lampe og isolerede vægge og bund (lav fx. dobbeltvægge med flamingo i mellem).
– God plads til bevægelse.
– Ly for vind og vejr.
– En ven at varme sig ved.
Undgå at tage en udekanin ind på de helt kolde dage. Besøg indenfor skal være meget korte, og I skal holde øje med jeres kanins adfærd (hurtig vejrtrækning, inaktiv = tegn på hedeslag)..

INDEKANINER
Må en indekanin komme ud, når det er frost om dagen?
Hvis der er sne ude, er det bedst, at det er lidt under frysepunktet end lidt over, så de ikke bliver våde af sneen.
Jo mere de bevæger sig, jo længere kan de være ude. Hvis de sidder stille, skal de ind efter maks 5 minutter, men hvis de spæner rundt og laver binkies, graver og leger i sneen, kan de godt være ude længere.
I kan få en fornemmelse af kaninens temperatur på roden af deres ører. Helt nede ved dens hoved. De skal være lune. Spidserne af ørerne må gerne være kolde.

Kategori: Kaninvelfærd Tags: Udekanin Vinter
Del dette med dit netværk!
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tom
    WordPress Cookie Plugin af Real Cookie Banner