Støt nu

Udekaniner i vinterkulden

Diverse, 04/nov/2019

Udekaniner i vinterkulden

Nu hvor vinteren nærmer sig er det vigtigt at være opmærksom på udekaninerne. Kaniner kan sagtens klare det kolde vejr, men det kræver at man er opmærksom på nogle ting. Her er vores 5 tips til udekaniner i vinterkulden. Husker du at være opmærksom på alle 5?

1: Kaninerne skal holdes aktive
For at kunne holde varme er det vigtigt at kaninerne er aktive. Det kræver dels god plads til at røre sig på, og aktiviteter til at holde dem beskæftigede. Det er en godt at sørge for masser af legetøj, hø og godbidder rundt omkring der opfordrer kaninerne til at søge efter mad.

2: Sørg for at kaninerne er raske
Kaniner der er syge er særligt udsatte om vinteren. Er din kanin syg eller svagelig så overvej at flytte den indenfor inde vinteren rigtig melder sig. Det er også særligt vigtigt at udekaniner går i par når det er vinter. De hjælper både med at aktivere hinanden og med at holde varmen når de ligger tæt.

3: Sørg for at kaninerne er skærmede
Det er vigtigt at kaninerne kan søge ly for vejret, og har mulighed for at bevæge sig rundt på et område der er i læ. Selve indhegningen/volieren bør ikke placeres udsat for kraftig vind.

4: Sørg for isolering (halm)
Kaninerne bør have adgang til et skur eller en kasse der er isoleret. To kaniner i en isoleret kasse kan generere meget varme der hjælper i frostvejret. Halm har ringe næringsværdi men isolerer udmærket. En kasse med en god portion hø i, som er hævet et lille stykke over jorden, vil være et godt gemmested for kaninerne – sørg dog altid for at gemmestedet er ventileret. Det er også vigtigt at halmen holdes tør, så den skal tilses dagligt og skiftes ofte. Man kan også købe varmepuder beregnet til dyr, som man blot opvarmer i mikroovnen. De er gode at komme i kasserne til udekaninerne.

5: Sørg for at vandet ikke er frossent
Kaniner skal altid have adgang til frisk vand, det er derfor vigtigt hele tiden at kontrollere deres vandskål og sikre sig at der ikke er dannet islag på overfladen som forhindrer kaninerne i at drikke af det.

BONUS TIP: Tag ikke kaninerne indenfor
Når det bliver rigtig koldt kan det være fristende at tage kaninerne indenfor for at skåne dem for vejret. Det er imidlertid misforstået godhed. Dee kraftige temperatursvingninger vil ofte gøre langt mere skade end gavn. Er vejret særligt slemt kan man overveje at flytte dem et sted hen der er mere beskyttet, men det bør ikke være et sted der er opvarmet.

Del dette med dit netværk!
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tom
    WordPress Cookie Plugin af Real Cookie Banner