Støt nu

NYE REGLER FOR DYRLÆGERS BEHANDLING AF FAMILIEKANINER

Politik, 29/jul/2023

NYE REGLER FOR DYRLÆGERS BEHANDLING AF FAMILIEKANINER

Pr. 1. juli er der trådt nye regler i kraft for dyrlægers behandling af vores kælekaniner. Med de gamle regler var det ikke muligt for dyrlæger altid at behandle vores kaniner med de nødvendige lægemidler. Dette skyldtes, at kaniner anses som produktionsdyr (kød), og for produktionsdyr gælder andre, mere restriktive regler i forhold til medicinsk behandling.

Det er nu blevet muligt for dyrlæger at behandle kaniner, som ikke bliver holdt med henblik på produktion (konsum) med de nødvendige lægemidler – uden begrænsninger. Et krav er, at dyrlægerne skal udlevere skriftlig information til dyreejeren.

Kravet om medicinhåndteringskursus bortfalder også for dyrehold på op til 5 voksne kaniner såfremt kaninerne holdes som familiekaniner.

Det er en meget god nyhed, at der er fundet en løsning, så kaninejere ikke skal gå i angst for at deres højt elskede kaniner ikke kan få den rette behandling hos dyrlægen. Dyrlægerne er desuden sikret, at de kan gå på arbejde uden at skulle bryde gældende regler 💪🏼🌿❤️🐰.

Læs mere om de nye regler på Den Danske Dyrlægeforenings hjemmeside:
https://bit.ly/3KhQplk

Foto: Dyrlæge Cæcilie Oxholm-Priem og Frida (kanin)

Kategori: Politik Tags: Dyrlæge Politik Sygdom
Del dette med dit netværk!
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tom
    WordPress Cookie Plugin af Real Cookie Banner