Støt nu

STORMEN OTTO RAMMER DANMARK – PAS PÅ JERES KANINER

Diverse, 17/feb/2023

STORMEN OTTO RAMMER DANMARK – PAS PÅ JERES KANINER

I løbet af fredag aften og natten til lørdag, rammes landet af stormen Otto, der er spået til at ruske godt og grundigt i Danmark. Da mange af vores følgere har udekaniner, kommer her lidt info til, hvordan man bedst hjælper dem igennem en ordentlig omgang blæsevejr.

Hvordan sikrer jeg bedst min udekanin?

Det er vigtigt, at man sørger for, at kaninen har mulighed for komplet læ og ly, samt at buret (hvis det er en del af boligen) sikres mod at vælte. Har man mulighed for at flytte buret ind i en garage, et legehus, et skur kan det være en god idé. Det kan være nødvendigt at begrænset kaninens plads betydeligt i de timer, hvor vejret er værst. Vær opmærksom på, at presenninger kan larme helt enormt i et stormvejr, og kan virke stressende for kaninen. Drivhus er et skidt alternativ, da glasset kan ødelægges.

Hvornår flytter jeg kaninens bur?

Stormen i sig selv kan være en stressende oplevelse for mange kaniner, og det er derfor en god idé at flytte kaninens bur i god tid. Det vil være en god idé at gøre det først på dagen.

Må jeg tage min kanin ind?

JA. Vi anbefaler ikke normalt, at udekaniner bruger mere end korte perioder indendørs i vinterhalvåret, men sommetider kan det være mere farligt for dem at være ude. Hvis man eksempelvis bor tæt på høje træer, kan selv den bedste sikring af en udendørs kaninbolig ikke nødforhindre, at kaninen kommer i fare, hvis der pludselig kommer en tagsten flyvende eller der er et træ, der giver efter.

Hvordan sikrer jeg, at min kanin ikke får det for varmt indenfor?

Det er nødvendigt at holde temperaturen nede. Varmen skal slukkes i det rum, kaninen skal være i. Har man flere etager, kan det være en fordel at holde kaninen i underetagen eller kælderen. Tilbyd kaninen et køligt gulv, eksempelvis med klinker eller fliser, men tilbyd også skridsikkert underlag. Man bør desuden lufte ud så ofte som vejret tillader det, og kaninen bør have køleelementer, frosne vandflasker, kølemåtter, vand på ørerne m.m.

Hvordan kan jeg se, hvis min kanin har det varmt?

Kaniner kan ikke svede og har svært ved at temperaturregulere. En kanin, der har det varmt, vil oftest ligge sig fladt ned. Derudover vil man kunne se hurtig vejrtrækning, begrænset bevægelse og kaninens ører vil føles varme.

Pas på jeres kaniner og jer selv 💨🙏🏼❤️🐇.

DEL GERNE OPSLAGET, SÅ VI FÅR ORIENTERET SÅ MANGE SOM MULIGT.

Del dette med dit netværk!
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tom
    WordPress Cookie Plugin af Real Cookie Banner