Støt nu

Kaninkrise i Danmark

AkutTeam, 15/jul/2021

Kaninkrise i Danmark

Det vælter ind med kaniner på de danske internater for tiden. Nu hvor folk igen kan færdes frit, finder mange pludselig, at de ikke længere har tid til deres kanin. Vi hører dagligt om kaniner som er blevet dumpet eller står til at skulle aflives. Det er så sørgeligt, at så mange folk ikke vil leve op til deres ansvar overfor kaninerne.

I går måtte Kaninværnets Akutteam rykke ud for at hjælpe, i en sag hvor ikke mindre end 8(!) kaniner stod til at skulle aflives. Der er tilsyneladende nogen, der dumper kaniner i udkanten af Slagelse. Dyreklinikken havde råbt om hjælp, og Kaninværnet handlede hurtigt. Vores akutteamkoordinator, Sara Lee Olsen, og vores sundhedsfaglige koordinator, Ditte Rich Stærk, iførte sig deres kapper, og udførte et flot stykke arbejde. To kaniner havde efter forlydende fundet hjem. Seks kaniner blev afhentet af Akutteamet. Heraf har de tre allerede fundet nye hjem. De sidste tre kommer i pleje hos Akutteamet, og kommer op til adoption når de er blevet neutraliseret.

Det kræver mange ressourcer at hjælpe akut. Vores frivillige lægger mange timer i at finde, hente, passe og pleje nødstedte kaniner. Uden vores medlemmer og frivillige, ville vi ikke have en chance for at forhindre disse tragedier. Vi søger altid nye plejefamilier, som er indstillet på at passe kaniner på ubestemt tid. Vi søger imidlertid også med lys og pandelygte efter personer, der kan hjælpe med transport af vores plejekaniner. Det kan dreje sig om transport i forbindelse med dyrlægebesøg, fra oprindelig ejer til plejer, eller plejer til ny familie.

Du vil selvfølgelig altid kunne sige, at det ikke passer lige nu, og du kan oplyse, at du kun kan hjælpe i et bestemt geografisk område (Sjælland, Midtjylland etc.).

Vil du gerne være en del af Kaninværnets plejefamilier eller transportnetværk – eller kender du nogle, der kunne være interesseret – så få dem til at sende Sara en FB-besked eller en mail på akutteam@kaninvaernet.dk.

Vi har brug for følgende oplysninger fra dig:
Navn, by, mobilnummer, eventuelt geografisk område.

Del dette med dit netværk!
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tom
    WordPress Cookie Plugin af Real Cookie Banner