Støt nu

Kaniner er ikke skrald!

AkutTeam, 19/jul/2021

Kaniner er ikke skrald!

I vores opslag i torsdags omkring 6 kaniner, der blev reddet fra aflivning, oplyste vi, at der tilsyneladende er nogen, der dumper kaniner i området omkring Slagelse. Desværre gik der ikke mere end 2 dage, før endnu en kanin måtte gå en forfærdelig og uvis fremtid i møde, da hendes ejer valgte at efterlade hende i en skraldespand …! Der er ingen grænser for den forargelse vi oplever, når et levende, tænkende og følende væsen bliver efterladt af dem, der burde passe på dem og give dem omsorg og tryghed. De har ingen andre end deres ejere at have tillid til, og de stoler på, at vi tager det ansvar, der følger med at erhverve sig et kæledyr. Man kan næppe tale om et større svigt, end at smide vores dyr ud som affald.
Heldigvis reagerede Bettina Berg, som vi kender fra vores alle sammens PetDK, og lavede et opslag, hvor hun søgte om hjælp til den lille. Finderen, der havde taget hende ud af skraldespanden, havde nemlig ikke mulighed for at have hende i pleje, og ville sætte hende tilbage i naturen, hvis ikke en plejer meldte sig på banen. Heltinden blev Jannie Lindsø Hansen, der trådte til og tog lille Hope, som hun døbte hende, under sine vinger. Det stod hurtigt klart, at tilstanden var dårlig, og at Hope havde brug for hjælp. I lørdags kørte Jannie derfor hele vejen fra Slagelse til Kaninklinikken i Farum, hvor Hope blev gennemgået fra top til tå, og sandheden om den misrøgt hun var blevet udsat for, for alvor begyndte at vise sit grimme ansigt. For bare at nævne et uddrag, havde Hope ingen fortænder i undermunden, og svært forvoksede og skæve fortænder i overmunden, der gav hende sår i munden. Hendes kindtænder var ujævne, hun havde tegn på infektion i det ene øre, hun var snottet med hvidt flåd ud af næsen, og havde rallende vejrtrækning. Hun var smurt ind i gammel urin og afføring, der havde ledt til omfattende urinskoldninger, inflammeret hud og pelstab bagtil. Hun var så hævet, at det faktisk ikke var muligt at fastslå kønnet med sikkerhed. Hun havde analprolaps og havde brækket den ene fod flere steder, med stor hævelse og begyndende vævsdød til følge. Hendes lidelser har været ubeskrivelige.

Lille tillidsfulde Hope, behandlet som skrald, af nogle mennesker, der ikke fortjente hende. På grund af de omfattende skader og skavanker, besluttede Jannie i samråd med dyrlægen Sasja hos Kaninklinikken at skåne Hope for flere smerter, og sige farvel. Hun faldt i søvn i armene på en, der gav hende den kærlighed og omsorg hun aldrig fik hvor hun kom fra, og nåede at opleve varmen i en favn på en person, der ville hende det bedste.

Hopes historie er en trist vidnesbyrd om den status kaniner har i nogle hjem, og understreger vigtigheden af Kaninværnets arbejde, og ikke mindst af mennesker som Jannie og Bettina. Desværre er Hopes historie langt fra enestående. Næppe var Hope taget over regnbuebroen før flere dumpede kaniner blev fundet i Slagelse. Alene de seneste to dage er der fundet seks dumpede kaniner i området.

Hvis Hopes historie skærer dig i hjertet, og du ønsker at hjælpe med at dæmme op for det her enorme problem, så tag at blive medlem af Kaninværnet. Det koster kun 150 kr. om året, og vi arbejder alle frivilligt. Dine penge går direkte til at hjælpe med at få sundhedstjekket, steriliseret og chippet hittekaniner, og til at trykke informationsmaterialer om kaninvelfærd. Du kan melde dig ind her.

Del dette med dit netværk!
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tom
    WordPress Cookie Plugin af Real Cookie Banner